Aantal coronapatiënten in Meierijstad blijft ook zondag stabiel

MEIERIJSTAD – Zondag lagen 209 inwoners van Meierijstad met een coronabesmetting in het ziekenhuis. Dat is één meer dan zaterdag. Vandaag zijn er in Nederland 22 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 18 personen als overleden gemeld.

Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Er is een toename te zien in het aantal positief geteste patiënten in Sneek. Dat komt door het cluster van COVID-19 patiënten in een asielzoekerscentrum in Sneek, waar GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst Fryslan eerder deze week melding van maakte.

Tot nu toe zijn er 42.627 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.