Aantal coronabesmettingen Meierijstad daalt verder

MEIERIJSTAD - Het aantal mensen in Meierijstad met een coronabesmetting daalt steeds verder . Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Deze week noteert het RIVM voor Meierijstad 849 besmettingen. Vorige week was het aantal nog 1088. Het aantal mensen uit Meierijstad dat met een COVID-besmetting in het ziekenhuis ligt liep terug van twaalf naar tien.

Er overleed in de laatste telperiode één inwoner van Meierijstad

In heel Nederland zijn de afgelopen week 1.335 nieuwe patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen, 33% minder dan in de week ervoor. Op de intensive care werden 248 nieuwe patiënten met COVID-19 opgenomen, een afname van 90 nieuwe patiënten in vergelijking met de voorgaande week (-27%). Afgelopen week werden bijna twintig procent minder positieve testuitslagen gemeld dan de week ervoor.

Omikron

De virusvariant omikron rukt op in Nederland. Naar verwachting zal de omikronvariant nog voor de jaarwisseling de dominante coronavariant in Nederland zijn. Omdat de snelle verspreiding van deze variant in de komende weken tot meer besmettingen zal leiden, zal ook het aantal ziekenhuisopnames weer gaan toenemen. Een stijging die de zorgcapaciteit mogelijk ruim kan overschrijden, aldus het RIVM. De nieuwe maatregelen die afgelopen zondag, 19 december, zijn ingegaan, moeten bijdragen om de verwachte extra druk op de zorg door de omikronvariant zoveel mogelijk te beperken.