Aantal coronabesmettingen in Meierijstad is nu tien

MEIERIJSTAD - Het aantal mensen in Meierijstad dat besmet is met het Coronavirus staat op dit moment op tien. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.


Bij een vrouw op locatie De Watersteeg van BrabantZorg in Veghel is op zondag besmetting met het coronavirus geconstateerd. Dat heeft de GGD Hart voor Brabant aan BrabantZorg bevestigd.

Omdat de cliënt al een paar dagen bijzondere griepklachten had, is zij uit voorzorg op een drietal virussen getest (influenza, RS virus en corona). Daarna werd bekend dat de cliënt het coronavirus bij zich draagt.

Watersteeg
Op dit moment worden alle personen met wie de vrouw onlangs in contact is geweest door de GGD Hart voor Brabant getoetst op klachten. Hun gezondheid wordt de komende twee weken nauwlettend in de gaten gehouden. Dit geldt voor zowel de medewerkers van BrabantZorg als voor de familie, naasten, vrijwilligers en omwonenden van de client. De Watersteeg blijft toegankelijk voor bezoekers die geen gezondheidsklachten hebben én niet recentelijk in een risicogebied zijn geweest.