Aandacht voor Toegankelijk Meierijstad

Meierijstad – De maand juni gaat de gemeente Meierijstad samen met de Stichting Toegankelijk Meierijstad aandacht vragen voor de inclusieve samenleving en voor toegankelijkheid voor iedereen. Welke mooie initiatieven zijn er al, waar kunnen we ons nog in verbeteren en waar liggen dus nog kansen?

Het belang van toegankelijkheid
Gemeenten hebben een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat toegankelijkheid voor iedereen gewoon wordt, zodat ook mensen met een beperking zonder obstakels kunnen werken, winkelen, sporten en naar school gaan. Wethouder Rik Compagne: "De bewustwording rondom het thema Meedoen en daarmee de (digitale) toegankelijkheid vind ik heel belangrijk. Het staat voor mij buiten kijf dat we deze maand goed gebruiken om inzicht te geven in alle mooie initiatieven uit onze gemeente. En daarnaast heb ik met plezier meegewerkt aan de introductiefilm van de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland.”


Wedstrijd
De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) organiseert de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland, om gemeenten te stimuleren de toegankelijkheid te verbeteren. De gemeente Meierijstad roept iedereen op de vragenlijst in te vullen op www.meesttoegankelijkegemeente.nl.. Deze informatie is van grote waarde voor de verdere stappen die we kunnen nemen om nog meer een inclusieve gemeente te worden.