850 jeugdige bouwvakkers in het Julianapark bij Veghel in Hout

VEGHEL - Er is weer volop bedrijvigheid in het Julianapark in Veghel. Duizenden pallets lagen maandagmorgen klaar om de 850 deelnemers aan Veghel in Hout weer een plezierige week te verschaffen. De komende dagen bouwen ze aan een dorp, al dan niet geholpen door ouders, opa’s en oma’s. Donderdagavond om 24.00 uur is het uit met de pret.

Veghel in Hout vormt al 35 jaar de afsluiting van de schoolvakantie. In 2020 ging het bouwdorp niet door vanwege corona. Maar sinds september was Ed van Uden met zijn 100 vrijwilligers druk in de weer om alles op tijd geregeld te krijgen. En dat het gelukt is blijkt wel uit de werklust van de basisschoolkinderen. Als volleerde bouwvakkers timmeren en schroeven ze hun houten huizen in elkaar.

Geen overnachting
In voorgaande jaren was de nacht van donderdag op vrijdag het ultieme moment voor hen omdat ze dan in hun hutten mochten blijven slapen. Helaas gaat dat niet door. Hoewel het aantal deelnemers groeit, blijven de onmisbare vrijwilligers helaas in aantal achter. Daarom krijgt de organisatie het niet voor elkaar om de hutten tijdig waterdicht te krijgen en is het onverantwoord om te blijven slapen.

Oordopjes voor de EHBO
Ed van Uden en zijn vrijwilligers zijn echter niet voor één gat te vangen. De kinderen wacht de komende dagen een grote verrassing. Ed wil daar op voorhand niet teveel over zeggen. Alleen dat het groot en breed is, veel herrie maakt en woensdagmorgen naast de EHBO-tent klaarstaat. “En er komt ontzettend veel herrie aan te pas. De EHBO’ers kunnen het beste oordopjes meebrengen”, zegt de voorzitter van Veghel in Hout lachend. Hij wijst verder op nog meer activiteiten tijdens deze laatste vakantieweek. Er komt een luchtkussen, een grote knikkerbaan, een circus, een clown en nog veel meer. De kinderen komen hun tijd wel door tijdens Veghel in Hout.