85 procent winkels Meierijstad voldoet aan toegankelijkheidsnorm

MEIERIJSTAD – Het overgrote deel van de winkels in Meierijstad is toegankelijk voor mensen met een beperking. Dat blijkt na een winkelschouw die Stichting Toegankelijk Meierijstad (STM) heeft uitgevoerd in opdracht van de gemeente. Van de 299 winkels voldoen er 254 aan de normen.

De schouw werd uitgevoerd op basis van de normen die in het handboek Toegankelijkheid zijn beschreven. Er is gekeken naar de toegang met een rolstoel, rollator en kinderwagen. Een sterke meerderheid van de winkels voldeed aan deze normen en heeft de ‘sticker Toegankelijk Meierijstad’ in ontvangst mogen nemen.

Riens van Raaij, voorzitter van STM, is te spreken over de lokale winkels: “Wij zijn bijzonder tevreden over de resultaten van de winkelschouw. Nagenoeg iedereen die we hebben aangeschreven, heeft ook daadwerkelijk deelgenomen aan de schouw. Ten opzichte van 10 jaar geleden is er een flinke vooruitgang geboekt, zeker op het gebied van pinnen vanuit de rolstoel”.


Rik Compagne, wethouder inclusie, benadrukt het belang van toegankelijkheid voor iedere inwoner: “Deze winkelschouw is een belangrijke graadmeter als het gaat om fysieke toegankelijkheid in de centra. Goed om te zien dat het overgrote deel van de winkels in Meierijstad voldoet aan de gestelde normen.”


Nu de winkelschouw achter de rug is, staat het volgende project al in de steigers. Het schouwen van de horecabedrijven. Daarvoor zoekt STM nog vrijwilligers. Inwoners kunnen daarvoor contact opnemen met info@toegankelijkmeierijstad.nl