Jumbo reageert kort op afwezigheid Frits van Eerd

MEIERIJSTAD - Jumbo heeft donderdagavond rond 20.00 een korte persverklaring gegeven over het witwasonderzoek dat de FIOD instelt en waarbij ook Jumbo topman Frits van Eerd betrokken is. Die is zo goed als zeker één van de verdachten die donderdag zijn voorgeleid aan de rechter commissaris, die heeft beslist dat het voorarrest verlengd mag worden.
Jumbo heeft daarover donderdagavond hetvolgende gemeld:

"Jumbo heeft zojuist kennisgenomen van de berichtgeving van het Openbaar Ministerie met een update over haar onderzoek. Uit deze berichtgeving blijkt dat de verhoren op dit moment nog niet zijn afgerond.In het kader van het onderzoek worden ook vragen gesteld aan Frits van Eerd. Gedurende zijn afwezigheid is de dagelijkse bedrijfsvoering van Jumbo gewaarborgd door het directieteam."
Verder wil Jumbo dus op geen enkele manier reageren op de berichtgeving.Het openbaar ministerie kwam donderdag aan het eind van de middag met een korte toelichting op de gang van zaken.
"In het onderzoek naar witwassen en BTW-fraude, waar dinsdag 13 september negen mensen zijn aangehouden en meerdere doorzoekingen hebben plaatsgevonden, heeft het Openbaar .Ministerie aan het eind van de middag één verdachte heengezonden. Het gaat om een 33-jarige man uit Assen. Hij blijft wel verdachte in het onderzoek".

De overige acht verdachten, waaronder dus zo goed als zeker Frits van Eerd, zitten nog vast. De huidige periode van inverzekeringstelling kan met toestemming van de rechter-commissaris in Assen met nog eens drie dagen worden verlengd. Dit is om de politie en de FIOD in de gelegenheid te stellen de verhoren af te ronden. De verdachten zitten nog in beperkingen. Dat betekent dat zij alleen met hun advocaat contact mogen hebben.