600 ontdektassen voor Schijndelse schooljeugd

SCHIJNDEL - Deze voorjaarsvakantie ontvangen ongeveer 600 Schijndelse kinderen een verrassingstasje. Zo kunnen ze iets lekkers bakken terwijl ze ook rekenen oefenen, proefjes doen of een wandeling door de wijk maken en onderweg luisteren naar korte sprookjes. Stichting SKOPOS in Schijndel wil daarmee juist in deze moeilijke tijden voor het onderwijs met veel beperkingen met een positief gebaar komen en onderzoeken wat er wél mogelijk was.

Ondersteunend
Zo kwamen tijdens de eerste lockdown studenten via Let’s Drive aan huis om ouders te ondersteunen bij het thuisonderwijs. In de zomer- en de herfstvakantie is er onder de naam Let’s Play & Learn een educatief programma geweest voor kinderen die wat extra aandacht konden gebruiken. Nu wilde SKOPOS hun leerlingen verrassen met een extraatje en is er dit ontdek- en verwonderpakket voor in de voorjaarsvakantie.


Lokale ondernemers
In samenwerking met een aantal (lokale) ondernemers deelt Stichting SKOPOS op vrijdag voor de voorjaarsvakantie tasjes uit onder de naam Fantastisch! met daarin leerzame en vooral ook leuke activiteiten voor in de vakantie. Er zijn wandelingen die je in je eigen buurt kunt ondernemen en waarbij je op zoek moet gaan naar bloemen of planeten en sterrenbeelden en onderweg van alles daarover leert. Bij iedere school is er een wandeling in de buurt. Maar je kunt ook gaan bakken met Plus Eijkemans en de gebroeders van Aarle of je eigen Glazen Boerderij bouwen met Makelaardij Wouters.