60 Jaar getrouwd. Het feest komt later alsnog

Diamanten bruidspaar Van der Wielen-Van Hoof

VEGHEL – Een Diamanten bruiloft is alle reden voor een feest. Voor het echtpaar Van der Wielen-Van Hoof zit er dat dit jaar helaas niet meer in. Toch kun je een 60-jarig huwelijksjubileum niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Reden voor burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad om het bruidspaar op de dag zelf toch te feliciteren. Via Facetime weliswaar.

De echtelieden komen beiden uit een groot gezin. Wim van der Wielen (86jaar) werd geboren op het Maxend in Nistelrode en heeft 2 zussen en 6 broers. De wieg van Jo van Hoof (83 jaar) stond op de Bolstweg in Mariaheide. Zij komt uit een gezin met 1 zus en 5 broers. Hun eerste ontmoeting was tijdens Udense kermis. Volgens de overleveringen was het liefde op het eerste gezicht. Het was dus ook niet vreemd dat ze elkaar het ja-woord zouden geven. Wim en Jo deden dat in twee gedeeltes. Voor de Wet op 28 december 1960 en enkele weken later, op 7 februari 1961, voor de kerk.

Veel verantwoording
Na hun trouwen betrokken ze hun zelf gebouwde huisje op de Bolstweg in Mariaheide. Hier zagen ook hun eerste 2 kinderen het levenslicht. Een tweeling, een meisje en een jongetje. De andere twee zonen werden in Dennenburg geboren waarheen zij inmiddels verhuisd waren. Wim was daar bij een fruitbedrijf aan de slag gegaan. Hij runde het complete bedrijf. In drukke tijden, tijdens het oogsten en sorteren van appels en peren, had hij de verantwoording over een aantal vrouwen uit de buurt. Ook echtgenote Jo hielp hier graag mee. Zij hield zich ook bezig met de verkoop van appels en peren.

Heise onderscheiding
Later kwam toch Mariaheide weer in beeld als woonplaats omdat Wim aan de slag kon als varkensboer. Na Wim’s pensionering deed hij samen met Jo vrijwilligerswerk voor de kerk in Mariaheide. Beiden als koster terwijl Wim ook nog allerlei hand-en spandiensten voor de parochie deed. Hiervoor ontving hij de Heise onderscheiding.

Wandelen en fietsen
Behalve hun 4 kinderen heeft het echtpaar ook nog 5 kleinkinderen met wie ze graag het Diamanten huwelijksfeest hadden willen vieren. Ongetwijfeld gaat dit later nog gebeuren wanneer dit alsnog mogelijk is. Als het weer het toelaat hopen Wim en Jo nog veel tijd samen te kunnen doorbrengen met hun hobby’s wandelen en fietsen. Maar kaarten, lezen en televisie kijken vinden ze ook een mooi tijdverdrijf.

Wim en Jo van der Wielen-Van Hoof
Fotograaf: Familie van der Wielen