6 Winnaars fotowedstrijd UITpunt & Toerisme Veghel

VEGHEL – De fotowedstrijd ’Uit in Huis’ die het UITpunt samen met Toerisme Veghel begin mei organiseerde leverde 6 prijswinnaars op. Zaterdagmorgen kwamen zij naar het UITpunt om hun prijs in ontvangst te nemen. Deelnemers moesten op een creatieve manier laten zien hoe zij in de coronaperiode toch iets leuks ondernamen in hun vrije tijd. Aan de fotowedstrijd deed een gemêleerd gezelschap uit Meierijstad mee.

Winnaars fotowedstrijd UITpunt & Toerisme Veghel

Verrassingspakket en poster
Een tweekoppige jury had de moeilijke taak om aanvankelijk 5 winnaars te selecteren uit alle inzendingen. “Maar omdat er zo veel prachtige foto’s ingestuurd waren en wij niet konden kiezen hebben we zelfs nog een 6e winnaar toegevoegd”, aldus Ylanite Koppens van het organiserende UITpunt. Het succes van deze eerste keer smaakt volgens haar naar meer. “Maar dan wel in betere tijden”. 5 Prijswinnaars kregen een verrassingspakket. De 6e winnaar ontving een poster met een fotoafdruk van de door haar ingezonden foto. UITpunt & Toerisme Veghel ontvingen maar liefst 40 foto’s met coronaproof uitjes. “Je weet niet wat je aan deelname kunt verwachten, maar dit aantal heeft ons wel verrast”, aldus Ylanite Koppens na de prijsuitreiking.

Familie Van der Geest Krouwel uit Veghel

Flexibel en creatief
De foto’s moesten op een creatieve manier een beeld geven hoe men in eigen huis de vrije tijd doorbracht. Immers, door de coronacrisis veranderde er veel in onze levens. Mensen bleven meer thuis, horeca, scholen en sportgelegenheden sloten hun deuren. En ook de vrije uurtjes veranderden hierdoor. Waar we voorheen lekker naar het theater gingen, een hapje gingen eten in een restaurant of vakantie vierden in onze camper, was dit allemaal ineens niet meer mogelijk. Volgens Koppens werd uit de ingezonden foto’s snel duidelijk dat inwoners van Meierijstad flexibel en creatief zijn in het zoeken naar oplossingen en mogelijkheden. Zo beeldde de familie Van der Geest in hun achtertuin Egypte uit. Als alternatief voor hun vakantie naar dit land dat vanwege corona in het water viel..

Foto Nadieh van der Geest uit Veghel
Reactie Nadieh en Ben van der Geest

Winnaars verrassingspakket:
- Nadieh van der Geest Krouwel uit Veghel
- Nathalie van Heesch uit Schijndel
- Tonnie van der Wielen uit Sint Oedenrode
- Peggy Vlaminckx uit Veghel
- Neeltje Voogt uit Veghel

Winnaar foto poster:
- Hetty van den Braak uit Mariaheide

Reactie Ylanite Koppens
Foto Nathalie van Heesch uit Schijndel