55 Plusshow zoomt in op Paasweekend en verder

MEIERIJSTAD – In het radioprogramma de 55 Plusshow van zondag 24 maart kijken we van 11.00 tot 13.00 uur vooruit naar wat Pasen aan creatieve uitingen te bieden heeft. Lees maar mee.

Kunst in Nijnselse kerk
Voor een mooie kunstzinnige beleving tijdens Pasen moet je volgens Erry Dortmans in Nijnsel zijn. Alle creatievelingen uit dit dorp doen eraan mee. Kinderen van de plaatselijke basisschool en iedereen die ouder is dragen hun kunstzinnig Paaseitje bij. De kunstwerken zijn met medewerking van pastoor Bryan van de Mortel zelfs in de plaatselijke parochiekerk te zien. En natuurlijk ook in de daar tegenover gevestigde Beckart.

Zussen
Toneelvereniging Net Iets Anders in Erp zet de laatste puntjes op de ï van een nieuw toneelstuk. Het stuk Zussendag wordt in de weekenden van 6 / 7 en 12 / 13 april opgevoerd in Partycentrum Van Haandel op het Hertog Janplein. Eén van de acteurs licht in onze uitzending een tipje van de sluier op. Net Iets Anders is een toneelvereniging met veel speelervaring in huis. De vereniging bestaat al 45 jaar en telt zelfs nog 4 leden van het eerste uur.

Op zoek naar Stadsdichter
Rick Terwindt staat als Stadsdichter al 5 jaar op de planken bij diverse evenementen die Meierijstad organiseert. De gemeente is nu op zoek naar een nieuwe Stadsdichter. Niet omdat Rick er hoognodig de brui aan wil geven. Het was eigenlijk de bedoeling dat er om de 2 jaar tijdens Fabriek Magnifique een nieuwe dichter het podium zou betreden. Volgens Sonja van den Heuvel wil men de nieuwe poeet nu op 5 juli presenteren. De bibliotheekmedewerkster vertelt over de zoektocht naar de nieuwe Stadsdichter en ze heeft voor ons ook haar vetrouwde boekennieuws..

Roois gokverhaal
Met nummers uit de jaren ’70, ’80 en ’90 lukt het de 55 Plusshowredactie meestal wel om de juiste snaar te raken. Hetzelfde geldt voor onze vaste medewerkers aan de show. Antoon Buiting vertelt dit keer een apart Roois gokverhaal. Sonja van den Heuvel informeert de luisteraars over een aantel mooie biebboeken en Lucia Silder leest tegen het einde van het eerste uur het Gedicht van de Week. Luister je mee komende zondag? Je hoort de 55 Plusshow via 107.1 FM of de mediakanalen van Omroep Meierij.