55 Plusshow vol mooie momenten

MEIERIJSTAD - Hoe ziet de Mooie Momenten Muur in het Pieter Brueghel Huis er nu uit? Dat hoor je van Mirjam Kooistra zondag in de 55 Plusshow. Een dikke maand geleden deed ze al eens haar verhaal in onze radioshow. Over de vrijwilligers die vanaf 1 maart op pad gingen om bij de bezoekers van het Huis mooie momenten op te halen. Want ondanks de lock down zijn er toch wel mooie momenten geweest. De buurvrouw die langs kwam met een pannetje soep bijvoorbeeld. Vogels die in de tuin nestelden. Of een vriend die op anderhalve meter van de voordeur even kwam bijbuurten. Kleine dingen die, vooral in deze tijd, de moeite waard zijn om door te vertellen of te fotograferen. Dat is precies het doel van de muur in het Pieter Brueghel Huis. Samen met Mirjam maken we de balans op.

Nieuw, nieuw, nieuw!
De bibliotheek heeft drie vestigingen in Meierijstad. En daar wordt heel wat georganiseerd. Wil jij graag van al die nieuwtjes op de hoogte blijven? Dat komt dan mooi uit! Want vanaf zondag neemt bibliotheekmedewerkster Sonja van den Heuvel eenmaal in de twee weken de microfoon van ons over. In de rubriek ‘Nieuws uit de Bieb’ vertelt ze je dan waar, wanneer en waarom het extra leuk wordt in de boekenpaleizen.

Een duik in de oude doos
Vertellen als de beste, dat kan hij: onze vaste columnist Antoon Buiting. Ben jij ook zo nieuwsgiering welk verhaal hij deze keer uit de oude doos tovert? Of zorgt wat jou betreft het Gedicht van de Week voor een gouden randje aan het einde van het eerste uur? De poëet van dienst is Louis van Londen, uiteraard van Schrijverscollectief Meierij.

En een goeie pot vuurwerk
In ons Brabants Kwartierke schudt, waggelt en wiebelt ‘t. Maar het echte vuurwerk zit in de Top 3 uit Vervlogen Tijden. Drie steengoede platen die nu zeker 42 jaar oud zijn. Welke oude nummer 1-hit we gaan draaien? I’m ridin’ in your car … Meer verklappen we niet. Lekker luisteren zondag dus, tussen 11.00 en 13.00 uur. Oh, en als je ons vorige gesprek met Mirjam Kooistra van het Pieter Brueghel Huis eerst nog even terug wilt luisteren, check dan onze podcast.