55 Plusshow staat bol van de verhalen

MEIERIJSTAD – Stel, je kunt helemaal niet met de computer overweg. Dan ben je toch mooi ‘in de aap gelogeerd’. Dan blijf je verstoken van alle informatie die de overheid en andere instanties naar je toesturen. Je kunt niks doen, met alle gevolgen van dien. Of, je loopt binnen bij een van de vestigingen van de bibliotheken in Meierijstad. Geheid dat je van je probleem afkomt. Niet dat de bibliotheekmedewerkers alle vragen voor je gaan beantwoorden. Nee, zij helpen je eerst digitaal op weg en gaan dan met je kijken welke vervolgstappen je het beste kunt nemen. Een cursus volgen zou zo’n stap kunnen zijn. We spraken erover met Eva van Vugt. Zondag is zij te horen in de 55 Plusshow op Omroep Meierij Radio. Zeker doen!

Onder de perenboom
Ook Ien van Gemert is in onze show te horen. Ien is beeldend kunstenaar. Ze heeft een mooi plan dat ze tijdens Fabriek Magnifique tot leven wil laten komen. Daarvoor probeert ze via ons programma mensen enthousiast te maken om een verhaal te vertellen onder een perenboom die in het Julianapark komt te staan. Hoe mooier kan het worden. Een verhaal dat alles te maken heeft met het landschap. Voorwaarde is wel dat de verhalenvertellers tussen Schijndel en Veghel wonen. Het hoe en waarom maakt Ien ons zondag duidelijk.

Zorgboerderij
Het gesprek met Jolise van Schaijk heeft alles met de zorg te maken. In en rond boerderij Op den Berg in Sint-Oedenrode verzorgt zij met haar familieleden dieren, waaronder vriendelijke Belgische koeien, shetlandpony’s, konijnen en al het andere beestenspul wat je op een boerderij tegenkomt. Jolise, die ruime ervaring in de zorg opbouwde, wil mensen met een beperking een fijne dagbesteding bezorgen. Ze ontvouwde haar plannen bij de gemeente Meierijstad en kreeg toestemming om van de familieboerderij een zorgboerderij te maken. Om een lang verhaal kort te maken; we gingen bij haar langs en spraken over haar plannen.

Een bol voetbalveld
Last but not least een bericht van een vast trio: Antoon Buiting, Hans F Marijnissen en Sonja van den Heuvel vertellen zondag ieder hun verhaal in onze show. Antoon praat over een bol voetbalveld in Boskant en Sonja over voetbalvrouwen. Overigens niet die van Boskant. Waar Hans F het zondag over heeft horen we pas aan het einde van het eerste uur.

De 55 Plusshow is te horen van 11.00 tot 13.00 uur op radiozender OSR920 Omroep Meierij. Op 107.1 FM, DAB+ en de mediakanalen van Omroep Meierij.
Summary