55 Plusshow over Ridderorde, inzegening Arcades, Goede Doelen en Gezonde kookkunst

MEIERIJSTAD – Vrijdagmiddag nam Fer van Campen afscheid als voorzitter van het Pieter BrueghelHuis in Veghel. Fer vestigde zich in 1975 als huisarts in Veghel en nam in de loop der jaren allerlei maatschappelijke functies op zich. Zowel in zijn eigen vakgebied als in allerlei andere organisaties die al dan niet raakvlakken vertoonden op zijn werkgebied. Tijdens de afscheidsbijeenkomst verscheen burgemeester Kees van Rooij ten tonele om Van Campen de versierselen op te spelden die behoren bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zondag vertelt de kersverse decorandus in het radioprogramma de 55 Plusshow hoe hij dit eerbetoon ervaart.

Vrijwilligers voor Goede Doelen Week
Het seniorenradioprogramma kent zondag een druk programma. Naast de muziek uit de jaren ’70, 80 en 90, de vaste rubrieken het Meierijs Verhaal van Antoon Buiting, het Nieuws uit de bibliotheken in Meierijstad door Sonja van den Heuvel en het Gedicht van de Week door Julius Dreyfsandt zu Schlamm, passeren nog allerlei onderwerpen de revu. Zo is de organisatie van de Goede Doelen Week in Veghel op zoek naar extra vrijwilligers. De arcades aan weerszijden van de hoofdingang van de Lambertuskerk in Veghel worden zondagmorgen onthuld en ingezegend. Irma Kuijs wijst de luisteraars op de kookcursus ‘Bourgondisch gezond: Lekker in je vel en radiocollega Piet Pels schuift bij ons aan om te vertellen over de viering van zijn programma 25 jaar Un Uurke Plat.

Wil je erbij zijn?
Kortom, het programma dat zondag van 11.00 tot 13.00 uur op OSR 920 Omroep Meierij de ether ingaat heeft ook dit keer weer een hoog informatief gehalte. Wil je daar als luisteraar ook bij zijn? Stem dan af op 107.1 FM, DAB+ of een van de andere mediakanalen van Omroep Meierij.