55 Plusshow over poffers, mutsen en musical

MEIERIJSTAD – Veel muziek en cultuur, komende zondag in de uitzending van de 55 Plusshow op Omroep Meierij Radio. Een deel van de cast van de theaterafdeling van Phoenix Cultuur treedt op in de show.

De zangers en zangeressen geven een voorproefje van hun nieuwste musical Midzomerroos. Een meeslepend sprookje geïnspireerd op de sprookjes van Doornroosje en Midzomernachtsdroom. Op vrijdag 21 juni gaat de familievoorstelling (6+) in première in de Podiumzaal van het Spectrum in Schijndel. Daarna volgen nog eens 3 voorstellingen.

 

Mutsen en Poffers
In de Kerkstraat in Sint-Oedenrode staat het Sint Paulusgasthuis. In dit op een na oudste gebouw van deze plaats is het museum van Brabantse mutsen en poffers gevestigd. Een keur aan vroegere hoofdbedekkingen is hier te bewonderen. Met de uitleg van Gerdien van den Brand erbij waan je je even terug in de tijd. Met als bijzonderheid de muts en poffer die de moeder van Bisschop Bekkers droeg toen zij met haar zoon richting Martinuskerk liep.

 

Slootverhaal
Het zou goed kunnen zijn dat onze vaste Meierijse verhalenverteller Antoon Buiting hierover al eens ooit verteld heeft in een van onze uitzendingen. Zondag gaat hij met een ander onderwerp terug in de tijd. Een slootverhaal. Dat geldt niet voor Sonja van den Heuvel. Van haar hoor je zondag weer boekentips. Louis van Londen van Schrijverscollectief Meierij sluit het eerste uur af met het Gedicht van de Week.
Als de redactie bij dit alles de muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90 toevoegt moeten we ook dit keer weer tot een uitgebalanceerd programma komen. Te horen van 11.00 tot 13.00 uur via 107.1 FM en de mediakanalen van Omroep Meierij.