55 Plusshow over boeken en Allemaal-Digitaal

MEIERIJSTAD – Je gaat op vakantie en neemt mee … Een boek! Maar welk? Heb je geen idee wat voor soort leesvoer jou het beste past? Of wil je je gewoon eens laten verrassen? Ga dan voor de vakantietas. Daarin zitten vijf boeken uit verschillende genres, samengesteld door de medewerkers van de bibliotheek. Hoe je aan zo’n tas komt? Dat hoor je zondagavond in de 55 Plusshow uit de mond van Gerrie van de Wetering.

Werk je overigens als ICT’er bij een bedrijf? En zijn er plannen om laptops of tablets te vervangen? Luister dan zeker tussen 20.00 en 22.00 uur naar ons radioprogramma. Dan vertelt Wietske Kamsma van Allemaal-Digitaal hoe je de oude machines kunt doneren aan haar organisatie. Dankzij hen komen de apparaten terecht bij ouderen en jongeren die ze niet kunnen betalen. Zodat zij toch contact kunnen houden met de buitenwereld. En dan begin jij met een goed gevoel aan je vakantie, toch?

Een nieuwsgierige kastelein
Lees je een boek, dan word je vaak meegenomen in spannende gebeurtenissen. Óf je luistert naar meesterverteller Antoon Buiting. Want de hoofdpersoon in zijn Meierijs Verhaal verwacht ellende. En de kastelein die het aanhoort, is net zo nieuwsgierig als jij. Zou je trouwens ook wel willen weten waar de F voor staat in Hans F Marijnissen? Daar kom je waarschijnlijk niet achter in onze uitzending. Maar we laten je wel genieten van zijn Gedicht van de Week. Wat je zeker wel te weten komt, is welke platen er bovenaan de hitparade stonden in 1978. En we maken je blij met veel muziek uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80. Dus ben je erbij, zondagavond? Vraag gerust een verzoeknummer aan via App de DJ in de Omroep Meierij-app. Als je trouwens meer wilt weten over ons programma, kijk dan eens op onze website.

Hieronder kunt u de uitzending van 28-6-2020 terugluisteren.

55Plusshow 28-6-2020 uur 1
55Plusshow 28-6-2020 uur 2