55 Plusshow live vanuit Keldonk en Veghel

MEIERIJSTAD – We vallen maar meteen met de deur in huis. Op 14 en 15 mei 2022 is het Nationale Molendag. Onder de honderden molens die in ons land hun deuren openen om bezoekers te ontvangen is ook korenmolen De Hoop in Keldonk. Je kunt er beide dagen terecht van 10.00 tot 16.00 uur. De 55 Plusshow heeft met Jan van de Vossenberg afgesproken dat we zondagmorgen langskomen om te zien hoe de molen erbij staat en om van Jan te horen wat de bezoekers kunnen verwachten.

In het eertste uur hoor je ook weer een Meierijs verhaal van Antoon Buiting. Er staat tevens een interview klaar met Twan Vermeer uit Schijndel. Een vrijwilliger bij het Veteranen Search Team. Twan loopt van 15 mei tot en met 28 mei een sponsorwandeltocht van Maastricht naar zijn woonplaats. Hij wil daarmee geld ophalen voor het VST. Wat dat team precies doet vertelt Twan in dat interview.

PBH Feestweek gaat van start
Je hebt mogelijk al gehoord dat het Pieter BrueghelHuis (PBH) in Veghel inmiddels 5 jaar bestaat. Zondag begint de Feestweek. In het tweede uur gaan we daar verder op in. Niet alleen op dat feest maar we nemen onze luisteraars mee terug hoe dat Pieter BrueghelHuis tot stand kwam. Myriam Simons was destijds initiatiefneemster en met haar blikken we live in de uitzending terug en kijken we vooruit.

Nieuws uit de bieb
Bob Kalkman neemt deze uitzending de honneurs waar voor Schrijverscollectief Meierij en schrijft en leest voor ons het Gedicht van de Week. Sonja van den Heuvel maakt ook komende zondag deel uit van onze harde kern vaste medewerkers. Zij vertelt wat je allemaal in de bibliotheken van Meierijstad te wachten staat. Hoe laat en waar? Tussen 11.00 en 13.00 uur op radiozender OSR920 Omroep Meierij. Op 107.1 FM, DAB+ en de mediakanalen van Omroep Meierij.