55 Plusshow live bij de Buffelrun in Boerdonk

MEIERIJSTAD – De 55 Plusshow komt zondag 5 september niet vanuit de vertrouwde Omroep Meierijstudio in Schijndel. De programmamakers verhuizen voor één keer naar Boerdonk waar de radioapparatuur staat opgesteld op het terrein van de Buffelrun. Het ligt voor de hand dat dit sportieve evenement onderdeel is van het programma. Er doen ongetwijfeld 55 Plussers mee waarvan we graag hun ervaringen willen delen met de luisteraars.

Old Stars Beweeg Festival
Dat Meierijstad een sportieve gemeente is bleek afgelopen donderdag ook in Schijndel. Ruim negentig senioren kwamen naar de sportvelden van Avanti. Onder aanvoering van Wim Vermeulen was bij de Schijndelse voetbalclub het Old Stars Beweegfestival aan de gang. Mannen en vrouwen gingen onder begeleiding van voetbal- handbal, korfbal en hockeycoaches aan de slag. Niet om zonodig te winnen of punten te scoren. Bewegen was het motto. Iedereen die je sprak was blij dat men zich hiervoor had ingeschreven. In ons programma laten we dat zondag horen.

In de geest van de zusters
Ook de Zomertour Leefgoed Veghel komt in ons programma aan bod. Leefgoed moet te zijner tijd in het Kloosterkwartier hét maatschappelijk hart van Veghel vormen. Elf (maatschappelijke) organisaties bundelden hiervoor hun krachten om het gedachtengoed van de zusters Franciscanessen voort te laten leven in ‘Leefgoed Veghel’. De organisatie die hierachter zit wil te weten komen wat er onder de inwoners van Veghel leeft en waar zij behoefte aan hebben. Daarvoor ging men de afgelopen periode vier keer de straat op om ideeën op te halen. Ook wij waren benieuwd naar het resultaat.

Sonja’s leestips
Voor wie in de vakantie zoveel gelezen heeft dat men niet meer weet welk boek er nu weer door de handen moet gaan, brengt de bijdrage van Sonja van den Heuvel misschien uitkomst. De bibliotheekmedewerkster heeft weer een aantal leestips in petto. Maar gewoon lekker luisteren hoeft ook niet verkeerd te zijn. Bijvoorbeeld naar het Meierijs verhaal van onze eigen columnist Antoon Buiting. Of naar het Gedicht van de Week dat Dinah van Hees dit keer voorleest.

Waar zijn we te horen
Wees gerust. Er is ook genoeg muziek te horen. Uit de jaren ’70, ’80 en ’90 natuurlijk. Met op nummer 1 een groep die, hoe toevallig, ook deze week weer volop in het nieuws is. Stem zondag tussen 11.00 en 13.00 uur af op ons programma. Te horen via 107.1 FM, DAB+, de overige mediakanalen van Omroep Meierij en OSR920 onze partner in muziek.