55 Plusshow in Kerstsfeer

MEIERIJSTAD – Het senioren radioprogramma de 55 Plusshow op Tweede Kerstdag heeft dezelfde vorm als de luisteraars gewend zijn. Vanwege de lockdown zijn evenementen weliswaar afgelast. Toch is het gelukt om aan de uitzending een bijzonder kersttintje te geven.

Zo vertelt bibliotheekmedewerkster Sonja van den Heuvel niet alleen wat wel en niet kan in de bieb tijdens de lockdown. Ze koppelt er tevens een kort kerstverhaal aan vast. Ook Antoon Buiting heeft in zijn Meierijs verhaal aandacht voor de realiteit van vandaag de dag. Hetzelfde geldt voor Julius Dreyfsandt zu Schlamm die namens Schrijverscollectief Meierij het eerste uur van de show afsluit met zijn Gedicht van de Week.

Brabants Kwartierke met lokale inbreng
Het Brabants Kwartierke aan het begin van het tweede uur is helemaal in kerstsfeer. Met als middelpunt een verhaal van grootmoeder Trees van Geffen. De oud-medewerkster van de 55 Plusshow vraagt zich af hoe de wereld om ons heen eruit zou hebben gezien wanneer de cast van het kerstverhaal louter uit vrouwen had bestaan. Ze schreef een zeer speciaal en ludiek verhaal en leest dat zelf ook voor. Voor de muzikale omlijsting ging de zoektocht naar lokale artiesten in Meierijstad. We vonden de stemmen van Ryan van Langen uit Nijnsel, Theo van Eeuwijk en Nina van den Heuvel uit Schijndel en gospelkoor Love4Music uit Veghel.

Laat op 2 januari 2022 van je horen
In deze laatste uitzending van 2021 kijken we ook vooruit naar de eerste aflevering in 2022 op 2 januari. Dat is een dag dat je elkaar het allerbeste toewenst voor het nieuwe jaar. Maar elkaar opzoeken is er ook dit jaar niet bij vanwege corona. Daarom mogen luisteraars hun beste wensen aan opa en/of oma overbrengen via de 55 Plusshow. Hoe je dat doet? Door jouw wensen per email te sturen naar: 55plusshow@omroepmeierij.nl Schrijf erbij voor wie ze bestemd zijn en wie de wensen stuurt. En als je er ook jouw telefoonnummer bijzet, kunnen we je eventueel bellen zodat je zelf jouw Nieuwjaarswens in de uitzending kunt laten horen.

Tot slot onze eigen wens. We hopen dat de 55 Plusshow in deze sombere tijden een lichtpuntje is voor iedereen. En dat we onze luisteraars ook in 2022 in goede gezondheid bij de uitzendingen mogen betrekken. De 55 Plusshow is iedere zondag van 11.00 tot 13.00 uur te horen via 107.1 FM, DAB+ en de mediakanalen van Omroep Meierij.