55 Plusshow gaat weer beginnen

Herhaling op dinsdagmiddag

MEIERIJSTAD – Zet het alvast met grote letters op de papieren kalender. Of stel het alarm in van je telefoon. Want we zijn er weer. Op zondag 30 augustus 2020 om 20.00 uur zet onze technicus de schuiven op het mengpaneel weer open voor de 55 Plusshow. De vakantie is voorbij. Tijd dus voor het begin van aflevering 114 van hét radioprogramma voor senioren op Omroep Meierij.

Goede Doelen Week
Waar we het over gaan hebben? Over walking handbal. Dat is een leuke manier om als oudere deze doorgaans snelle sport op een verantwoorde manier te beoefenen. Ad Martens van handbalvereniging Zephyr in Schijndel legde tijdens een bijeenkomst uit hoe dat gaat. En de Goede Doelenweek is in Sint-Oedenrode een digitale inzameling gestart. Cees Maas vertelt in onze uitzending onder meer welke zeventien instellingen in aanmerking komen voor de opbrengst. We blikken met de organisatie en een deelneemster terug op het Zomerpalet. Schijndelse ouderen vermaakten zich de afgelopen weken namelijk prima tijdens deze ontmoetingsochtenden in ’t Spectrum. Wist je trouwens dat André van der Leest van Die Drei Dörfer Musikanten op zondag 6 september een gratis concert geeft in Boskant met zijn Egerländerorkest? Jazeker, gratis. In onze uitzending hoor je hoe dat zit.


Herhaling op dinsdag
In de voorgaande 113 edities van de 55 Plusshow namen de dichters van Schrijverscollectief Meierij het Gedicht van de Week voor hun rekening. En daar gaan ze vrolijk mee verder. Zondag hoor je een gedicht van Ingo Audenaerd. De hoofdpersonen in het Meierijs Verhaal vragen om vergiffenis. Of ze dat ook krijgen? Dat hoor je van Antoon Buiting. Natuurlijk praten we niet de hele uitzending aan elkaar. Je kunt nog steeds genieten van een flinke dosis muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Quizvraag: welke nummers stonden het hoogst genoteerd in de hitlijst van 30 augustus 1984? Het antwoord hoor je tijdens de Top 3 uit Vervlogen Tijden.

Is er dan helemaal niets veranderd bij de 55 Plusshow? Toch wel. Voortaan herhalen we de zondagse uitzending op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur. Je hoeft dus niets te missen. Mocht je zelf ideeën hebben voor ons programma. Stuur dan een e-mail naar 55plusshow@omroepmeierij.nl

Logo 55 Plusshow
Fotograaf: Harold Hultermans