55 Plusshow gaat met de muziek mee

MEIERIJSTAD – Er zit altijd veel muziek in de 55 Plusshow. De jaren ’70, ’80 en ’90 herleven elke zondag voor de vaste luisteraars wanneer ze van 11.00 tot 13.00 uur op dit seniorenprogramma afstemmen. In de komende uitzending gaan we nog een stukje verder. Met orgelmuziek en harmonie.

Pieter van Aarle
Het slotconcert op het Smitsorgel in de Sint-Martinuskerk is het hoogtepunt na de renovatie van 20 jaar geleden. In de kerk in Sint-Oedenrode gaan op zondag 14 november alle registers open. De serie zomerconcerten van dit jaar oogstten veel succes bij de orgelliefhebbers. Ook voor het laatste concert zal de belangstelling naar verwachting groot zijn. Mede dankzij de medewerking van de uit Rooi afkomstige klassiek geschoolde zanger Pieter van Aarle. Hij brengt het nummer Mijn Gebed ten gehore. Wat het slotconcert verder nog biedt vragen we aan Ton Lunenburg, de secretaris van de stichting Behoud Smitsorgel.

Muzikale felicitatie
En om nog maar even met muziek verder te gaan. Anne Marie Koevoets van Harmonie Frisselstein uit Veghel doet in onze uitzending een oproep. Ieder jaar in december houdt de Veghelse muziekvereniging haar Jubilarissenconcert. Met uitzondering van 2020 dan. De muzikanten zijn op zoek naar alle Veghelse jubilarissen van 2020 en 2021 om hun muzikale felicitaties aan over te brengen. Naar het schijnt wordt het zondag 12 december voor die feestelingen een topmiddag.

Kalender met tips
Minder ‘Top’ is het wanneer je door een stel criminelen wordt opgelicht. Tot zelfs aan je eigen voordeur toe. Het gemeenstebestuur van Meierijstad wil daar graag een stokje voor steken. Men ontwikkelde samen met enkele ambtenaren een verjaardagskalender vol met handige tips hoe je je tegen die criminelen kunt wapenen. Burgemeester Kees van Rooij vertelde hierover enkele weken geleden al in de 55 Plusshow. Maar omdat het onderwerp zo belangrijk is herhalen we het gesprek nog maar een keer. Dan hoor je ook waar die handige kalender verkrijgbaar is.

Antoons Sinterklaasherinneringen
Aan herhalen hebben onze vaste medewerkers aan de show een broertje dood. Daarom komen ze iedere uitzending weer met nieuwe onderwerpen op de proppen. Ook weer in deze uitzending. Antoon Buiting herinnert zich nog goed hoe het er 65 jaar geleden tijdens de Sinterklaasperiode aan toeging. Sonja van den Heuvel ging weer los in de boekenkasten van de bibliotheken in Meierijstad en komt met leestips. En hoe een dichter zijn woordenschat in zijn of haar brein aaneenrijgt zullen we nooit te weten komen. We kunnen er wel naar luisteren tijdens het Gedicht van de Week. Dit keer geschreven en gelezen door Louis van Londen.

Vertel het ons
We begonnen met muziek en we eindigen ermee. Dat onze muzieksmaak in de jaren ’70, ’80 en ’90 ligt is inherent aan het programma. Het is niet voor niets de 55 Plusshow. Maar waar we benieuwd naar zijn? Naar de muziekkeuze van de luisteraar. En misschien wil je daarbij wel iemand feliciteren? Laat het ons weten via App de DJ in de Omroep Meierij-app. Maar wel in onze stijl blijven hè.