55 Plusshow brengt kerstsfeer in huis

MEIERIJSTAD – Niemand zal er raar van opkijken dat de Kerstonderwerpen de overhand nemen in de 55 Plusshow op Omroep Meierij Radio. Te beginnen met de uitzending van zondag 10 december die om 11.00 uur begint en tot 13.00 uur duurt.

Adventskalender
In het RondOm-journaal kon je op TV al zien dat in ’t Spectrum in Schijndel de Adventskalender is teruggekeerd. Tot en met 24 december wordt elke dag een kastje geopend met daarin een terugblik op een activiteit in de bibliotheek van Meierijstad. Ook de bieb in Veghel heeft een Adventskalender. Samengesteld door Gerrie van de Wetering. Zij vertelt erover.

Winterwandeling
Voor zover dat mogelijk is trekken ook de bewoners van verpleeghuis De Watersteeg eropuit tijdens een Winterwandeling op zaterdag 16 december. Familieleden vergezellen hen daarbij op de 2 kilometer lange tocht door woonwijk De Bunders. Op diverse plaatsen wachten muziekgroepen de wandelaars op met kerstmuziek en/of iets lekkers. Gerrie Betlem hoopt dat de oproep van stichting Vrienden van de Watersteeg aan de Bundersbewoners ertoe bijdraagt dat de route nóg sfeervoller wordt aangekleed dan de afgelopen jaren al het geval was. Voor eventuele vragen of het aanmelden van activiteiten, kunt u contact opnemen met het team Welzijn via welzijn.watersteeg@brabantzorg.eu

Kerstconcert BB&F
Op zondag 17 december geeft Big Band Frisselstein voor de senioren een middag- en avondconcert in de grote zaal van Theater de Blauwe Kei. BB&F zorgt met zang van Ben van Vught en Lotte Verhoeven en de dansers van Phoenix Cultuur voor een zorgeloos samenzijn. De meeste ouderen en hun begeleiders hebben van Esther de Bie van Ons Welzijn inmiddels een uitnodiging in de bus gekregen. Mochten er nog ouderen zijn die het concert graag willen bijwonen? Er zijn nog enkele plaatsen vrij tijdens de avondvoorstelling. Maak dit kenbaar via de link: www.ons-welzijn.nl/evenementen/actueel/kerstconcerten Bellen (vanaf maandag) mag ook naar: 088-3742525. Luister voor de zekerheid zondag naar het interview met Esther.

Kerstmarkt bij De Eekelhof
Dan houdt woonvorm De Eekelhof op woensdag 13 december een kerstmarkt. Hiervoor krijgen we Chayenne Eerhart van De Eekelhof aan de telefoon, die vertelt wat er te doen is en valt te smikkelen.

En de redactie?
Natuurlijk komen ook onze vaste medewerkers aan het woord. Antoon Buiting met een Meierijs verhaal en Sonja van den Heuvel met Boekennieuws. Bob Kalkman schreef en leest namens Schrijverscollectief Meierij het Gedicht van de Week. En wat doet de redactie deze zondag? Die zorgt voor (kerst)muziek en praat het programma aan elkaar. Wil je horen hoe dat klinkt? Je moet dan afstemmen op 107.1 FM of een van de mediakanalen van Omroep Meierij.