55 Plusshow brengt je op ideeën

MEIERIJSTAD – Lekker lui op de bank zitten en toch op de hoogte blijven van het wel en wee in Meierijstad? Dat kan als je zondag van 11.00 tot 13.00 uur afstemt op 107.1 FM of op een van de mediakanalen van Omroep Meierij. Hieronder lees je wat de 55 Plusshow zondag 21 april in petto heeft.

Er zijn heel veel mensen die hun verhaal willen vertellen en in boekvorm willen uitbrengen. Maar hoe doe je dat. Hoe begin je? De helpende hand komt uit Bibliotheek Veghel. Daar start op 7 mei een vijfdelige, interactieve workshop, waarin creatief schrijven centraal staat. Zes ervaringsdeskundigen komen aan het woord over het creatieve proces van een boek schrijven. Rick Terwindt, stadsdichter van onder andere de gemeente Meierijstad, neemt hierin het voortouw en legt zondag de werkwijze uit.

Schijndel UIT de Kunst
Schijndel staat 6 weken lang in het teken van kunst en cultuur. De opening van het evenement Schijndel UIT de Kunst op zaterdag 20 april belooft veel moois. Met onder andere exposities, kunst in etalages, muziek en concerten, festivals en workshops. Wij van de 55 Plusshow maakten een reportage bij de openingsceremonie en spraken met de organisatie. Ook komt Ton van Rooij aan het woord. Hij weet alles over het Sleutjes Spook.

Voorleesexpress
Ondanks alle mogelijkheden die er zijn sta je ervan versteld hoeveel mensen problemen hebben met lezen en schrijven. Dat kan in de toekomst ook problemen geven voor hun kinderen die hierdoor niet het voorbeeld krijgen om een boek te lezen. De bibliotheek speelt daar (landelijk) op in met de Voorleesexpress. Een groep vrijwilligers die 1 uur per week bij gezinnen voorleest om kinderen voor het lezen enthousiast te maken. In Veghel is het aanbod van gezinnen dermate hoog dat Judith Campman die de Voorleesexpress coördineert, nieuwe vrijwilligers zoekt.

Vaste kern
Gelukkig beschikt de 55 Plusshow over een eigen Voorleesexpress in de persoon Antoon Buiting. Ook in deze uitzending neemt hij ons mee in zijn Meierijs verhaal. Dat doen nog 2 andere medewerkers die tot de vaste kern horen. Sonja van den Heuvel dook voor de luisteraars weer met haar neus in de boekenkast. En van Theo Koot van Schrijverscollectief Meierij krijgen we het Gedicht van de Week te horen. Onze technicus wisselt alle proza regelmatig af met muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Luister je zondag ook?