50 Jaar verzamelbeurs in Eerde

EERDE – Op zondag 22 januari organiseert de afdeling Zuid-Nederland van ‘De Verzamelaar’ een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in De Brink, Sint Antoniusplein 7 in Eerde. Deze keer houdt Hannie van Duijnhoven uit Uden een tentoonstelling over de geschiedenis van de verzamelbeurs in Eerde. Daarmee viert de verzamelaarsvereniging tevens haar gouden jubileum.

In januari 1973 kreeg Piet Fiers uit Eerde toestemming om te proberen een verzamelbeurs op te zetten. Dit initiatief bleek aan te slaan en na 3 maanden werd de toestemming verlengd. 20 Jaar lang organiseerden Piet Fiers en Arie van der Hofstad er de verzamelbeurs. Iedere 4e zondag van de maand zat de sporthal bij De Brink vol met verzamelaars van allerlei attributen. Bezoekers liepen in en uit.

168 Tentoonstellingen
Ook na bestuurswisselingen zette deze trend zich voort. Waaruit weer eens bleek dat de behoefte groot was en de verzamelwoede nog steeds bestaat. De laatste jaren kwamen daar zelfs nog tentoonstellingen bij waarbij verzamelaars lieten zien wat zij allemaal in huis hadden. Welgeteld 168 verzamelaars toonden hun hobby. Naast enkele documenten en foto’s uit de beginperiode zijn tijdens de beurs van komende zondag ook foto’s te zien van al die tentoongestelde verzamelingen.

Huldigingen
Tijdens de jubileumbeurs wordt ook een aantal jubilarissen gehuldigd die vele jaren lid zijn van de Verzamelaar en de (landelijke) vereniging van verzamelaars. Waaronder Martien de Koning uit Eerde. Hij is niet alleen 50 jaar lid maar ook actief betrokken bij de organisatie.

Dit keer gratis entree
De ruilbeurs is zondag van 09.00 tot 12.00 uur geopend. De entree van de verzamelbeurs is dit keer gratis. Voor de eerste 80 bezoekers ligt een kleine attentie klaar. Tijdens de beurs is er van alles te ruilen. Zoals ansichtkaarten, lucifermerken, markclips, munten, bidprentjes, jokers, pins, postzegels, speelkaarten, pennen, sigarenbanden, suikerzakjes, speldjes, theezakjes, winkelwagenmunten en nog veel meer.

Logo De Verzamelaar