5 Mei-activiteiten in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – De uitzending van de 55 Plusshow staat komende zondag voornamelijk in het teken van de 5 meivieringen. Die gaan in de regio gepaard met lente- en/of voorjaarsmarkten. We kunnen er dit jaar geen live-verslag van doen. Wel spraken we vooraf met de organisatoren. Misschien zit jouw keuze erbij.

Hobbybakkers
Met Rita Ketelaars spraken we over de Lentemarkt die zij in het Jansenpark in Schijndel organiseert. Een markt met 40 kramen waarin alleen hobbyisten hun trendy en ambachtelijke producten mogen verkopen. Commerciële verkoop is hier volgens Rita uit den boze. Hobbybakkers mogen hun taartencreaties door een jury laten beoordelen. Daarna mag het mes erin om ze in partjes met een kop koffie of thee te verkopen. De markt start om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Aandacht voor de jeugd
In Olland gaat op 5 mei de Vrijheidsmaaltijd vooraf aan de Voorjaarsmarkt die om 12.30 uur bij de Loop’r begint. Volgens beheerder Jos Smits komen daar minimaal 25 kramen te staan met sieraden, tuindecoraties, streek- en geurproducten en andere hebbedingetjes. Kinderen komen aan hun trekken met circus, een poppendokter, schminken en een springkussen. De band Harvest Moon uit Son zorgt voor live muziek en voetballiefhebbers hoeven niets te missen van de verrichtingen van PSV. Een groot scherm zorgt hiervoor.

Fier op Vrijheid
Voor de 5e editie van Bevrijdingsfestival ‘Fier op Vrijheid’ moet je zondag naar Wijbosch. Bij Casa del Arte in de Schoolstraat geniet je volgens Hans van den Heuvel tussen 13.00 en 22.00 uur van boeiende exposities en interactieve workshops. Podiumartiesten zijn onder andere Cor van Casteren, Frankie Beenen alias Elvis Presley het Koor Betje Wolff en Blue Grassband.

Vaste medewerkers
Wellicht genoeg redenen om tussen 11.00 tot 13.00 uur thuis te blijven en af te stemmen op Omroep Meierij Radio. Via 107.1 FM of de mediakanalen van Omroep Meierij. Vanuit de studio in Spectrum Schijndel zorgt de 55 Plusshowredactie voor muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90/ Ook laten onze vaste medewerkers Antoon Buiting, Sonja van den Heuvel en een dichter van Schrijverscollectief Meierij hun wekelijkse bijdragen horen.