4500 Jumbo werknemers moeten opnieuw solliciteren "maar geen lager salaris"

VEGHEL - Bij Jumbo moeten 4500 werknemers opnieuw solliciteren naar een nieuwe functie en ongeveer 10 procent van die werknemers zal dan terecht komen in een lagere functie of moeten het bedrijf verlaten. Overigens zullen werknemers die in een lagere functie terecht komen daarvoor een financiële compensatie krijgen zodat ze niet in salaris achteruit gaan. Dat heeft Jumbo-baas Ton van Veen vanmiddag gezegd tegen de NOS.

Jumbo is achter de schermen al enkele jaren bezig geweest om deze reorganisatie voor te bereiden en maakte maandag die plannen bekend. De supermarkten worden gesplitst in twee aandachtsgebieden: een deel dat zich bezig gaat houden met dienstverlening aan de klanten en een deel dat vooral de 'achterkant’ doet, het vullen van de vakken en het schoonhouden van de winkels.

Afdelingschefs

Ook zal de afdelingsstructuur worden aangepast en zullen daarbij bepaalde functies worden geschrapt. Nu hebben afdelingen als groenten en fruit, brood, vleeswaren etc. nog een eigen eerste verkoper en een afdelingschef, maar die functies komen te vervallen.

Mensen die nu werken in functies die komen te vervallen moeten volgens Van Veen dus solliciteren op nieuwe functies. Er zullen volgens de Jumbo-baas mensen zijn die promotie maken, “maar er zullen ook medewerkers zijn die een stapje terug zullen moeten doen. Maar als ze een stap omlaag gaan krijgen ze een functie-toeslag waardoor ze er niet op achteruit gaan en die functie-toeslag zal ook jaarlijks geïndexeerd worden”, aldus van Veen.

Bezuiniging

FNV-bestuurder Mari Martens noemde vanmorgen in het Radio 1 journaal de nieuwe reorganisatie een verkapte bezuiniging. Dinsdagmiddag zouden de bonden worden bijgepraat door Jumbo. En volgens Van Veen heeft de Ondernemingsraad ingestemd met de plannen.