40 jaar Kunst in de Vink (video)

Organisatie op zoek naar opvolgers

SCHIJNDEL - Voor de 40e keer Kunst in de Vink. Dit jaarlijks terugkerende evenement biedt amateurkunstenaars een podium om hun werk aan een breed publiek te tonen. Zaterdagmiddag werd door de organisatie terug gekeken op 40 jaar Kunst in de Vink en werd de 40e editie geopend voor publiek.

40 jaar Kunst in de Vink
Gerard Buenen weet nog hoe het 40 jaar geleden is begonnen: “Het begon met een culturele activiteit vanwege een feest in de wijk Hoevenbraak. In 1981 werd de eerste expositie georganiseerd. Amateurkunst samen met tuinvereniging Arcadia, de fotoclub en creatief Alico die hier beneden in de kelder in de Vink zat."
Piet Steenbakkers was 40 jaar geleden een van de eerste deelnemers: “Ik had een schilderij gemaakt en er was een tentoonstelling hier. Ik dacht, leuk om dit aan andere mensen te laten zien."

Ontwikkeling
Op de vraag of er de afgelopen jaren een ontwikkeling in de aangeboden kunst is te zien bevestigen Buenen en Steenbakkers met ja. Buenen: “Je ziet wel een verandering van smaak. In het begin waren het vaak prentbriefkaarten die nageschilderd werden en heel veel koeien en boerderijen." Volgens Steenbakkers is het geëxposeerde werk professioneler geworden: “Het niveau is een stuk omhoog gegaan. Er hangen veel prachtige werken bij. Maar het blijft een kwestie van smaak”.

Laatste editie?
De organisatie heeft aangegeven dat dit wat hun betreft de laatste editie van Kunst in de Vink was. Om het voortbestaan te borgen worden er dringend opvolgers gezocht die het organiserend stokje willen overnemen. Buenen: “Eigenlijk kunnen we niet stoppen. Zoveel mensen beleven er nog zoveel plezier in. Ik hoop dat er nog opvolgers komen. Want ‘Kunst in de Vink’ hoort bij De Vink in Schijndel” .

Druk bezochte expositie 'Kunst in de Vink'
Fotograaf: Jan van Oort
Diversiteit aan kunstvormen
Veel belangstelling bij 'Kunst in de Vink'