33 plannen voor centrum Boerdonk

BOERDONK - Maar liefst 33 plannen zijn ingediend om de kerk van Boerdonk een nieuwe bestemming te geven. De coöperatie Boerdonk Buitengewoon riep enige tijd geleden bewoners op om actief mee te denken over de herbestemming van de kerk en de directe omgeving. Aan die oproep is dus massaal gehoor gegeven.

Oproep architect

Op 24 september vroeg architect Anton van Hooft tijdens een bijeenkomst inwoners actief mee te denken over het centrumplan. Tot en met 8 oktober konden plannen ingediend worden bij Boerdonk Buitengewoon. Maandagavond 12 oktober maakte de werkgroep samen met de architect de balans op. Iedereen was onder de indruk van de maar liefst 33 plannen die waren ingediend. Dat het centrumplan volop leeft bij alle inwoners van Boerdonk bleek wel uit het feit dat op de avond zelf een 17-jarige meisje haar plan nog kwam inleveren.

Analyse

Coöperatie Boerdonk Buitengewoon is aangenaam verrast door de vele inzendingen én het brede scala aan ideeën. De werkgroep benadrukt dat ze enorm blij is met iedereen die de moeite heeft genomen een plan uit te werken. De architect gaat de plannen analyseren. Daarbij heeft hij vanuit de werkgroep opdracht gekregen om de pareltjes van Boerdonk die nu wat verscholen achter de kerk liggen, zoals de Kloostertuin en de Corneliuskapel, bij de nieuwe plannen te betrekken. Op 5 november maakt de werkgroep de uitkomsten van de analyse bekend en zal ze een aantal kansrijke concepten presenteren. Hoe dat exact zal gebeuren, is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen.