2e Ligconcert van saxofoniste Ellen van Geel

Saxofoniste Ellen van Geel uit Veghel

VEGHEL – Muziekliefhebbers die geen gratis kaartje konden bemachtigen voor het Ligconcert van saxofoniste Ellen van Geel op zondag 4 februari, krijgen een tweede kans. Omdat de toegangskaartjes voor het eerste optreden van 11.00 uur al snel van de hand gingen besloot organisator Area om Ellen voor een tweede optreden te vragen. Dat concert begint dezelfde dag om 13.00 uur, eveneens in de Kloosterkapel aan de Deken van Miertstraat 22 in Veghel.

Unieke beleving
Liggend op een matje of ligstoel die je zelf meebrengt een half uurtje naar muziek van Einaudi luisteren. In de 55 Plusshow op Omroep Meierij vertelde de Veghelse saxofoniste enkele weken geleden dat het voor de concertbezoekers een unieke beleving op een unieke locatie wordt. Mensen die fysiek niet in staat zijn om te gaan liggen kunnen het concert gewoon vanuit de banken volgen.

‘Madame’
Dat het eerste gratis concert volgeboekt zou worden had Ellen niet verwacht maar stiekem wel gehoopt. Tijdens het concert van een half uur speelt ze 6 à 7 stukken op ‘Madame’, haar saxofoon. Bezoekers moeten zich volgens Maren Brakke, communicatiemedewerker bij wooncorporatie Area, wel aan enkele spelregels houden. Voor het concert van 11.00 uur kan men vanaf 10.30 uur naar binnen. Om 10.55 uur gaat de deur dicht en tijdens het concert mag men niet op en neer lopen.

Langzaam tot leven komen
Voordat Ellen begint te spelen geeft ze eerst een korte toelichting. Ook spreekt ze af welk signaal zij afgeeft als het concert is afgelopen. “Dan kan men ontwaken en langzaam weer tot leven komen”, zegt de saxofoniste lachend. Dezelfde spelregels gelden voor het concert van 13.00 uur, met dien verstand dat men dan vanaf 12.30 uur de kapel binnen kan gaan en dat om 12.55 uur de kapeldeur sluit.

Aanmelden
Inwoners van Veghel kunnen zich aanmelden via de link https://forms.gle/u7nhB9mShWH2anc59 of via onderstaande QR-code:

Lukt het aanmelden niet? Stuur dan een mailtje naar communicatie@areawonen.nl

Hieronder kun je luisteren naar een nummer van componist Einaudi dat Ellen van Geel op haar saxofoon live speelde in het radioprogramma de 55 Plusshow op Omroep Meierij.