29 Januari inschrijven Carnavalsoptochten Kuussegat

VEGHEL - Na vier jaar zonder carnavalsoptochten trekt op zaterdag 18 februari de Jeugdoptocht en zondag 19 februari de grote carnavalsoptocht weer door Kuussegat. Dwars door het centrum en via een nieuwe route. De Optocht Commissie van de Kuussegatters organiseert voor de deelnemers een centrale inschrijving op zondag 29 januari van 14.00 uur tot 16.00 uur bij Fellows & Friends op de Markt in Veghel.

Ben je niet in gelegenheid om dan langs te komen, dan kun je via de website het inschrijfformulier downloaden en dit vóór 19 januari inleveren. Voor de deelnemende wagens is ook een ondertekende chauffeursverklaring met een kopie van het rijbewijs nodig. Op de website www.kuussegatters.nl vind je alle informatie.

Compleet andere routes
De routes van de Jeugd- en Grote carnavalsoptocht zijn dit jaar compleet anders dan voorheen. Op zaterdag 18 februari stellen alle deelnemers voor de Jeugdoptocht zich op in de Frisselsteinstraat. Om 13.30 uur slingert de bonte stoet al lopende door het centrum van Veghel. Voorafgaand door Jeugdprins Jasper d’n Urste met zijn gevolg op de Prinsenwagen. Hij neemt het defilé van de optocht af op de Markt in Veghel.

Op zondag 19 februari stellen de deelnemers voor de Grote carnavalsoptocht zich op in de Julianastraat. De start is om 13.00 uur ter hoogte van de brug aldaar. Vervolgens trekt de route via de Frisselsteinstraat langs de Lambertuskerk door de Deken van Miertstraat. Daarna gaat het linksaf via de Stationsstraat, Leo van der Weijdenstraat en de Zeven Eikenlaan en rechtsaf naar de Hezelaarstraat. Aan het eind steekt men bij de Blokker over en gaat de optocht rechtdoor de Hoofdstraat in. Uiteindelijk bereikt de bonte stoet het eindpunt op de Markt waar Prins Leon d’n Urste het defilé afneemt.

Jurering en prijzen
Bij de Jeugdoptocht worden de deelnemers al jarenlang door een deskundige jury beoordeeld. De prijswinnaars kunnen een speciaal voor de optocht gegoten Kuuske winnen. Daarnaast maken de deelnemers ook kans op de publieksprijs.

Bij de Grote Optocht bestaat de jury uit oud-Prinsen en inwoners van Veghel. Voor winnaars zijn er geldprijzen. Ook zijn er publieksprijzen in de categorie ‘Wagens’ en de categorie ‘Alles wat loopt’. Bij de prijsuitreiking moet minimaal één persoon de prijs in ontvangst nemen. Niet opgehaalde prijzen worden door de Optochtcommissie aan een goed doel geschonken.

Meer informatie
Meer informatie over de optochten vind je op de website: www.kuussegatters.nl. Je kunt je vragen ook mailen naar de Optochtcommissie via oc.kuussegatters.secr@gmail.com.

Een carnavalswagen tijdens de optocht in 2019
Fotograaf: Archief Omroep Meierij
Logo 55 Jaar Kuussegatters
Fotograaf: CV Kuussegatters