28 keer nul op de meter…

van links naar rechts Wilbur van Hamond neemt Mark Wonders, Rik Campagne en Simon Passier mee door het pand aan de Kortestraat in Sint-Oedenrode.
Fotograaf: Woonmeij

SINT-OEDENRODE – De woningnood in Meierijstad is hoog. Betaalbare (huur)woningen zijn schaars. Toch wordt er op verschillende plekken gebouwd. Een van die plekken is de Kortestraat 3A in Sint-Oedenrode. Daar realiseert woningcorporatie Woonmeij 28 sociale huurwoningen die ook nog eens gasloos en nul-op-de-meter zijn. Dat betekent dat de huurders straks geen energierekening hoeven te betalen. Met onder meer zonnepanelen wordt voldoende energie opgewekt voor de woning.

In het oude kantoorgebouw maakt Woonmeij appartementen voor een- en tweepersoonshoudensmet een eigen buitenruimte en berging. De woningen zullen in de eerste helft van 2023 opgeleverd worden. De vehuurprocedure start in december 2022.

Bouwbezoek
Op 23 november brachten Mark Wonders (directeur-bestuurder Woonmeij), wethouder Rik Compagne, Wilbur van Hamond (directeur projectontwikkelaar Okko) en Simon Passier (directeur van de aannemer Hoedemakers een bezoek aan de bouw.