23 appartementen op plek Johanneskerk Veghel

Zo komt 'De Johannes' er uit t e zien.
Fotograaf: https://www.brabantzorg.eu/zorg-bij-u-thuis/de-johannes/

VEGHEL – Op de plek van de Johanneskerk in Veghel-Zuid komen 23 appartementen en een gezamenlijke ontmoetingsruimte. In ‘De Johannes’ komen mensen te wonen die thuiszorg of huishoudelijke hulp krijgen van Brabant Zorg. De bedoeling is dat de huurders ook omkijken naar elkaar.


Het idee is dat de bewoners zelfstandig wonen, maar elkaar ook helpen waar dat kan. Brabant Zorg noemt dit het ‘samen leven-wonen-zorgen concept’. De toekomstige bewoners vullen zelf in hoe ze samen leven, wonen en zorgen. Maarten Coolen, regiomanager bij BrabantZorg, licht toe: Wij gaan niet voor mensen bedenken wat ze nodig hebben. De toekomstige bewoners kunnen zelf aangeven wat ze nodig denken te hebben. De invulling van de ontmoetingsruimte en de diverse gezamenlijke voorzieningen ligt dus bij hen.”

Voor jongeren en ouderen
De zorgwoningen zijn bedoeld voor jongeren en ouderen die een zorgvraag hebben. Kandidaten hoeven niet ingeschreven te staan bij WoonService Regionaal BrabantZorg controleert wel of of geïnteresseerden en al gebruik maken van thuiszorg of huishoudelijke hulp van BrabantZorg of bereid zijn over te stappen naar BrabantZorg én het leuk vinden samen invulling te geven aan het ‘samen leven-wonen-zorgen concept’.

Energiezuinig
De appartementen worden nul-op-de-meterwoningen. Dat betekent dat ze heel energiezuinig zijn. De appartementen hebben onder meer één of twee slaapkamers en een terras/balkon. Ook komt er een gezamenlijk parkeerterrein.