22 lintjes uitgereikt in Meierijstad (Video)

MEIERIJSTAD – Maar liefst 22 inwoners kregen dinsdag 25 en woensdag 26 april een koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Kees van Rooij. 21 inwoners werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook onze omroepcollega Hans Hultermans kreeg dit lintje opgespeld. Wim Verbeek uit Veghel is benoemd tot Ridder in de Orde van Oanje Nassau.


Marijn van den Akker uit Sint-Oedenrode is vanaf 1996 actief als vrijwilliger. Hij was onder meer medeoprichter van de Seniorenraad, bestuurslid van het Roois Gemengd Koor, vrijwilliger bij de Mariakapel van de Parochie Heilige Oda en lid van de regionale cliëntenraad Meierijstad BrabantZorg.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Chris Barten uit Schijndel is vanaf 1992 mantelzorger voor zijn zus. Daarnaast is hij vrijwilliger bij onder meer Skêndel Zwingt, het Oranje Comité en de Filmclub Schijndel.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Jan Bekkers uit Boerdonk is vanaf 1958 organist bij het Gemengd Koor Boerdonk en het dameskoor van Boerdonk. Daarnaast was hij bestuurslid van onder meer de Stichting Algemeen Boerdonks Belang en gemeenschapshuis D’n Hazenpot. Ook is hij vrijwilliger bij Veilig Verkeer Erp en het Boerenbondsmuseum Gemert.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Wim van den Berg uit Nijnsel is vanaf 1970 actief bij het St. Catharinagilde in Son. Vanaf 1986 is hij bestuurslid en vrijwilliger bij de Klassieke Landbouw Werktuigen Vereniging. Ook is hij vrijwilliger bij Hoeve Strobol in Sint-Oedenrode.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Gerard van Berlo uit Keldonk is vanaf 1999 bestuurslid van de Geloofsgemeenschap H. Antonius van Padua en voorzitter van het Antoniusbroederschap. Hij is ook bestuurslid bij de Vrijwilligers Centrale Keldonk en Carnavalsstichting de Paplippels.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Rien van den Boom uit Keldonk was medeoprichter en bestuurslid van Carnavalsstichting De Paplippels en bestuurslid van de Dorpsraad Keldonk. Op dit moment is hij voorzitter van de Keldonkse Ondernemers Vereniging en bestuurslid van de Stichting AttrActief te Keldonk.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Annemarie van de Crommert-Goorts uit Veghel is vanaf 1984 vrijwilliger bij Geloofsgemeenschap H. Hart - H. Johannes in Veghel. Daarnaast was ze medeoprichter, secretaris en vrijwilliger bij de Speciale Jongeren Club Okido in Veghel. Vanaf 2004 is ze bestuurslid bij Gymnastiek en Turnvereniging Educa.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Frank van Geffen uit Schijndel is vanaf 2004 bestuurslid bij de stichting Broodnodig. Daarnaast was hij bestuurslid bij onder de loopgroep Wijbosch, Woonservice Boschweg en de Vincentiusvereniging Schijndel.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Peter Hamers uit Veghel is vanaf 1980 bestuurslid en vrijwilliger bij de Parochie Heilig Hart – Heilige Johannes. Daarnaast was hij jarenlang actief voor Stichting Vat oe Fiets, die jaarlijks een fiets- en wandelevenement organiseert, waarvan de opbrengst naar goede doelen gaat.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Jeanine Hamers-Korsten uit Veghel is vanaf 1981 vrijwilliger bij de Parochie Heilig Hart - Heilige Johannes. Ze is onder meer actief bij het jeugdkoor, de huwelijksvoorbereiding en de communievieringen.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Rita Hanegraaf-Penninx uit Keldonk is vanaf 2005 bestuurslid en vrijwilliger bij Geloofsgemeenschap Heilige Antonius van Padua. Daarnaast is zij onder meer penningmeester van het Antoniusbroederschap en de Stichting Cultuurfabriek Noordkade.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Elvera Heessels – Sleutjes uit Schijndel was bijna 20 jaar bestuurslid bij het Nulands Gemengd Koor. Vanaf 2012 is ze vrijwilliger bij het appartementencomplex Deken Baekershof in Schijndel.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Hans Hultermans uit Veghel is vanaf de oprichting vrijwilliger bij Omroep Meierij. Daarvoor was hij jarenlang actief bij onder meer de Eindhovense Regionale Verplegingsomroep en de lokale omroep Skyline. Daarnaast draagt Hans het gilde St. Barbara in Veghel een warrm hart toe en zet hij zich in om het gilde meer bekendheid te geven.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Peer Hurkmans uit Veghel doet veel vrijwilligers- en bestuurswerk, onder meer voor Langlaufvereniging Bedaf in Uden, de EHBO-vereniging in Veghel, het Rode Kruis Meierijstad-Boxtel-Boekel en de Stichting Fairtradegemeente Meierijstad.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Agnes Pigmans-Van Helvoort uit Veghel werkt al tientallen jaren als vrijwilliger bij de H. Franciscusparochie en bij woonzorgcentrum De Watersteeg. Vanaf 2003 is ze actief bij Heemkundekring Vehchele
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Marja Stevens-Van der Loop uit Veghel is vanaf 1986 vrijwilliger en bestuurslid bij verschillende organisaties. Ze heeft zich onder meer ingezet voor de Lambertus Parochie, Vluchtelingenwerk Veghel en de Wandelvierdaagse Veghel. Daarnaast is ze politiek actief, onder meer als kernlid van 'Vrouwen in de politiek' en voorzitter van het samenwerkingsbestuur PvdA/GroenLinks Meierijstad.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Annemarie van den Tillaar-van Hoof uit Boerdonk was jarenlang vrijwilliger en bestuurslid bij onder meer Parochie Sint Servatius, Peuterspeelzaal 'De Speelhoek' en de Oudervereniging van de Sint Nicolaasschool. Op dit moment is ze bestuurslid bij Vrouwen van Nu, afdeling Boerdonk, de stichting Door Boerdonk Voor Boerdonk en de Stichting Zorg om het Dorp.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Wim Verbeek uit Veghel is vanaf 1997 bestuurslid bij Zorg om Boer en Tuinder. Dat is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die als ervaringsdeskundigen een luisterend oor heeft voorn boeren en tuinders in Nederland. Vanaf 2019 is hij voorzitter van de Stichting Perspectief, een fonds ten behoeve van boeren en tuinders en hun gezinnen, die door een structureel laag inkomen in de problemen zijn geraakt.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Toon Vissers uit Keldonk was jarenlang bestuurslid bij Natuurvereniging De Bosbeertjes te Keldonk en muziekvereniging New Freedomsingers. Vanaf 1987 is hij actief bij de Dorpsraad Keldonk en bij Korenmolen De Hoop te Keldonk.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Ria Vreeswijk-Vuurpijl uit Veghel was jarenlang vrijwilliger bij de Penitentiaire Inrichtingen in Grave, Vught en Zeeland. Ook is ze vrijwilliger bij het en het PieterBrueghelHuis.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad
Will van Weert – Brouwers uit Sint-Oedenrode was jarenlang bestuurslid van en vrijwilliger bij Korfbalvereniging Concordia. Op dit moment is ze vrijwilliger bij Zorgcentrum Odendael en Stichting Met je Hart Sint-Oedenrode.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad