2 maart terrassen open? of toch niet?

MEIERIJSTAD - De grens is bereikt, zegt Koninklijke Horeca Nederland in een emtionele oproep. Na het zien van de beelden van grote groepen mensen die bij elkaar waren in de parken, roept de vereniging op tot een 'ultieme noodactie'. Want ze kunnen veilig en gecontroleerd open, net als vorig jaar, en dat is veel verantwoorder dan de ongecontroleerde mensenmassa die van het mooie weer geniet of een consumptie gebruikt op de stoep van een horeca-uitspanning.

Winkels open

En daarbij voelt de Horeca Nederland zich achtergesteld, nu op 2 maart de winkels wel open mogen. Weliswaar nog met een beperkt aantal klanten en ook nog op afspraak. Maar als dat kan, dan kunnen de terrassen toch ook, vindt Horeca Nederland, want die zijn buiten in de open lucht. Robert van den Brand van de afdeling Meierijstad sluit zich dan ook graag aan bij de oproep van de landelijke vereniging: 'Zet dinsdag 2 maart je terras buiten! Want Winkels open = Horeca open' .

Zonder bediening

De oproep is niet bedoeld om de regels te overtreden, benadrukt Van de Brand. Het mag niet en dat doen we dus ook niet. Het is een gebaar om te laten zien dat het verantwoord kán, en dat we er klaar voor zijn, aldus Van den Brand, die aangestoken door het mooie weer van de afgelopen dagen staat te popelen om zijn handen uit zijn mouwen te mogen steken. Dus genieten van een drankje is er dinsdag nog niet bij, tenzij de regering bijdraait. Gelukkig is het mooie weer dan weer voorbij, en is dan de verleiding misschien minder groot om neer te ploffen op een van de vele terrasstoelen.