150 ouderen willen ‘veilig de weg op’

SCHIJNDEL – Honderdvijftig 55+’ers hebben maandag de verkeersmarkt bezocht in ’t Spectrum in Schijndel. De middag die werd georganiseerd door de Seniorenraad Meierijstad had als thema ‘Veilig de weg op’. Er waren kraampjes met informatie, maar ook praktische activiteiten en opfriscursussen.

Een aantal deskundigen gaf in een plenaire bijeenkomst diverse cursussen over veilig rijden met de auto, de scootmobiel en de elektrische fiets. Op het buitenterrein van ’t Spectrum stonden een vrachtwagen, een tractor en een bus met aanhanger. De bestuurders ervan lieten zien hoe groot de dode hoek van een vrachtwagen eigenlijk is, hoe je veilig langs landbouwwerktuigen fietst en hoe je goed en veilig inparkeert met de caravan.

Veel informatie

Op de verkeersmarkt stonden verder verschillende kraampjes waar informatie over allerlei zaken werd gegeven. Zo was er stand van het CBR over het verlengen van het rijbewijs voor senioren. Een voorlichter van de politie Oost-Brabant praatte je bij over hoe om te gaan met de huidige verkeersdrukte en de Stichting Welzijn de Meierij presenteerde ‘vervoer op maat’ en de ‘Eropuit bus’.

Verkeersmarkt in Erp

Komende vrijdag is ook een verkeersmarkt in Erp. Die vindt plaats in Sport- en Ontmoetingscentrum Ter Aa van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Uitleg over de gevaren van de dode hoek van een vrachtauto