100 platen van betekenis

Zondag 20 december in de 55Plusshow op Omroep Meierij Radio

MEIERIJSTAD – Zo’n 1200 zorgprofessionals werken er in de regio bij de verschillende huizen van Laverhof. Voor vele van hen was 2020 een bewogen jaar dat diepe sporen naliet. Maar ook een jaar van samenwerken en saamhorigheid. Je begrijpt vast wel waarom. Dat muziek daarbij een belangrijke rol speelde, blijkt wel uit de massale reacties van medewerkers op de vraag welk lied voor hen in 2020 van betekenis was. Irma van der Meijs legt zondag in de 55 Plusshow uit hoe de Laverhof Top 100 daaruit ontstond. En beloofd is beloofd: tussen 11.00 en 13.00 uur draaien we de nummer 1 én de nummer 100 in onze radioshow.

25 liedjes over Kerst
Onze collega Stef van Duijnhoven gaat voor 25 plaatjes. Waar je hem ook al weer van kent? Van zijn programma Stef Special natuurlijk. Dat hoor je elke zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur bij Omroep Meierij. Dus ook op Tweede Kerstdag. Dat lijkt Stef een goed moment voor een top 25 van kerstplaten. En wat is er nou leuker, dacht hij, dan die lijst samen te laten stellen door de luisteraars van Omroep Meierij. Iedereen mag meedoen. Jij dus ook! Hoe dat in zijn werk gaat? Dat doet de dj zondag zelf uit de doeken in onze uitzending.

Blaast ‘r maar op
Hoe muzikaal was Sint-Oedenrode en omgeving in de jaren ‘60 en ‘70 eigenlijk? Dat wil de Rooise liedjeszanger Nico van de Wetering met beeld schetsen in een boek. En daar kan hij nog wel wat foto’s en verhalen bij gebruiken. Wat hij precies zoekt? Dat hoor je uiteraard zondag.

LOF
Misschien speelde jij in die tijd wel in een bandje of bij de harmonie. Of heb je altijd de wens gekoesterd om een instrument te bespelen, maar kwam het er nooit van? Het is nog niet te laat! Want Muziekvereniging Frisselstein richt een muziekgezelschap op speciaal voor ouderen. Een Laatbloeiers Orkest. Kees van Summeren ontvouwt het plan in de 55 Plusshow en vertelt hoe je jouw interesse kunt doorgeven. En zodra de lockdown is beëindigd, krijg je een uitnodiging om te komen uitvinden welk blaasinstrument bij je past. Daarna is er elke twee weken een repetitie.

En dit wil je zeker niet missen
Onze vaste steunpilaren zijn er elke week. Zo is Antoon Buiting ook weer van de partij. Dit keer met een Meierijs Kerstverhaal. We hebben Ingo Audenaard gestrikt voor het Gedicht van de Week. En met de Top 3 uit Vervlogen Tijden gaan we terug naar 20 december 1978. Daar wil je bij zijn dus, komende zondag! En check ook even onze website en podcasts.

Nico van de Wetering
Muziek Top 100 bij Laverhof