10 jaar 55 plus Show (video)

MEIERIJSTAD - De 55 Plusshow bestaat op de kop af 10 jaar en dat werd zondag 12 september gevierd met een speciale jubileumuitzending. De familie Hultermans keek in hun 481e uitzending terug op de afgelopen tien jaar. Vanuit een tijdelijke studio in de hal van cultureel centrum 't Spectrum werd de jubileumshow rechtstreeks uitgezonden. Met live-optredens van troubadours Nico van de Wetering, Jeanne van der Rijt en Anneke van Lankveld in het Brabants Kwartierke.

Begin
Op 11 september 2011 gingen we voor het eerst live bij lokale omroep Skyline in Uden. Daar maakten we in totaal 313 uitzendingen. Oud-medewerkers uit Uden uitgenodigd om naar ’t Spectrum in Schijndel te komen. In 2018 verhuisden we met onze radioshow naar Omroep Meierij.

Columnisten
Vaste medewerkers die bijdragen komen live naar de studio, zoals columnist Antoon Buiting om zijn Meierijs Verhaal persoonlijk voor te dragen. Ingo Audenaard van Schrijverscollectief Meierij volgt zijn voorbeeld met het Gedicht van de Week.

Luisteren
Wil je een van de volgende uitzendingen volgen? Op zondag kun je van 11.00 tot 12.00 uur genieten via 107.1 FM, DAB+ of de mediakanalen van Omroep Meierij. En wil je alvast ronddwalen in onze rijke historie? Dat kan! De deuren van onze podcast staan 24/7 voor je open.

Tijdens de jubileumuitzending van de 55 Plusshow droegen niet alleen de huidige medewerkers Antoon Buiting, Sonja van den Heuvel en Ingo Audenaerd (namens Schrijverscollectief Meierij) hun bijdrage live ten gehore. Hetzelfde deden de medewerkers uit de Skylineperiode die allemaal gehoor gaven aan de uitnodiging om het feestje mee te vieren.

Antoon Buiting
Is al jaren een vaste kracht in de 55 Plusshow. Elke zondag om 11.30 uur vertelt hij een ‘Meierijs verhaal’ dat (meestal) is gestoeld op (jeugd)herinneringen in Sint-Oedenrode.

Het Meierijs Verhaal, door Antoon Buiting

Sonja van den Heuvel
Werkt bij de bibliotheken van Meierijstad. Sonja verzorgt sinds enkele maanden wekelijks het ‘Nieuws uit de bibliotheken’ en wisselt dit af met ‘Boekennieuws’.

Nieuws uit de Bieb, door Sonja van den Heuvel

Ingo Audenaerd
Is één van de zes dichters van Schrijverscollectief Meierij. Beurtelings lezen zij al weer enkele jaren hun ‘Gedicht van de Week’, ter afsluiting van het eerste uur van de show.

Gedicht van de week, door Ingo Audenaerd

Adriaan Sanders
Was kort na de start van het programma de eerste columnist die van buitenaf zijn medewerking verleende. De voormalige voorzitter van Heemkundekring Uden dook wekelijks in de archieven van het Udens Weekblad en vertelde in de rubriek ‘Nieuws van Toen’ wat er 40 en 50 jaar geleden in Uden gebeurde.

Nieuws van toen, door Adriaan Sanders

Christ van Haandel
Staat in Uden bekend als de ‘mister’. Christ is de man achter het Ujes Dictee en weet alles over dialecten. Niet alleen het Ujes maar ook de diverse Brabantse dialecten uit de directe omgeving passeerden menigmaal de revue in zijn rubriek ‘Het Rijke dialect van Uden en Brabant’.

Ujes Dialect - Christ van Haandel

Trees van Geffen
Trees tekende voor zichzelf verhalen op van vroeger om voor te lezen aan haar kleinkinderen. Zij vond en vindt nog steeds dat dergelijke anekdotes voor het nageslacht niet verloren mogen gaan. Iedere 14 dagen kwam zij met een veelal komische vertelling in de uitzending met als titel: ‘Grootmoeder vertelt’.

Grootmoeder vertelt, door Trees van Geffen

Henk Trimbach
Ook Henk Trimbach kwam 1 keer in de 14 dagen aan het woord. In zijn column ‘De Duvel is oud’ plaatste de Udense oud-onderwijzer op vriendelijke wijze een kritische noot bij de dingen van de dag. Henk was ook stand-in voor de vaste presentator van de 55 Plusshow.

Column 'De Duvel is oud', door Henk Trimbach