1 Ander festival geeft podium voor ‘Verhalen der Ontmoeting’

SCHIJNDEL - Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vindt in het Schijndels Kloosterpark het gratis toegankelijke 1 Ander Festival plaats. Tijdens dit festival kunnen mensen genieten van muziek uit alle winstreken, theater en wereldse gerechten bij de foodtrucks. Maar dit jaar is er ook een plek voor verhalen en ontmoeting.
Fotograaf: Jasmine de Vries

Stichting Vrienden van Poehaa presenteert op het 1 Ander Festival onder de noemer "Verhalen der Ontmoeting" een feest van cultuur, eten, muziek en circus, met als doel het creëren van verbindende ervaringen. Culinaire zaken, lastige vragen en kunstuitingen komen samen. Verschillende groepen willen elkaar beter leren kennen: jongeren, senioren, Oekraïense vluchtelingen, nieuwkomers, expats, arbeidsmigranten, een smeltkroes van culturen. Ze maken een buurtplein tot huiskamer, een plek van verdieping en welzijn, om de verbondenheid van inwoners van Meierijstad te versterken.

Om alle ontmoetingen te ondersteunen en te begeleiden zijn er optredens van vertellers, circusacts, een wereldbioscoop, 80 beeldverhalen, een inspiratiemuseum, muziek en proeverijen. Hiermee kunnen bezoekers van het festival op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Dit unieke project vind je bij de Pop Up - Verhalen der Ontmoeting. Het 1 Ander festival vindt zoals gewoonlijk plaats in het Schijndelse Kloosterpark.