Vrijwilligers van Met je hart koken voor ouderen

VEGHEL – Vrijwilligers van stichting Met je Hart gaan wekelijks met (eenzame) ouderen op stap. Bijvoorbeeld om een keer met hen in een restaurant te eten. Het gebeurt ook dat zij ouderen bij hen thuis uitnodigen om gezellig te tafelen. Nu men vanwege het Coronavirus geen ontmoetingen kan organiseren kookten 34 vrijwilligers thuis een of meerdere maaltijden extra. Die brachten ze woensdagavond naar de 124 ouderen die zich hiervoor hadden opgegeven.

Boodschappen of medicijnen

De ouderen waren benaderd door de vrijwilligers van Met je Hart die sinds de uitbraak van het Coronavirus 1 à 2 keer per week opbellen om even een praatje te maken. “We informeren dan bij de ouderen of het allemaal nog goed gaat. Of ze nog boodschappen te kort komen of bijvoorbeeld medicijnen. Sommige ouderen komen momenteel nauwelijks buiten”, aldus Jet van der Linden van de stichting Met je Hart. Zelf bracht zij woensdag 4 maaltijden naar ouderen. Alles keurig verpakt in magnetron soepbekers en schalen. Jet is blij met de vrijwilligers van de stichting. De organisatie van het geheel was snel rond.

Pasen

Dankzij sponsor Sligro konden er bij de maaltijden ook nog zakjes met paaseieren worden gestopt. Jet hierover: “Zo werd het voor de thuiszittende (eenzame) ouderen toch nog een beetje Pasen. Geen ontmoeting aan tafel dit keer, maar wel een lekkere maaltijd gevuld met een handjevol geluk, een snufje gezondheid en besprenkeld met liefde”.