Veelzijdige kunstenares Jeanne van Kaathoven exposeert

SINT-OEDENRODE - Het Roois Kultuur Kontakt organiseert een tentoonstelling met schilderijen van Jeanne van Kaathoven. De opening is zondag 12 januari om 15.00 uur in Mariendael in Sint-Oedenrode.

Jeanne van Kaathoven is op creatief terrein vrij breed georiënteerd. Ze is lid van het Roois Gemengd Koor en ze is amateurschilder. Als kind was ze altijd aan het tekenen. Op latere leeftijd, toen het gezin niet meer al haar tijd in beslag nam, kwam er tijd om haar hobby schilderen weer op te pakken. Ze volgde hiervoor verschillende cursussen en workshops.

Figuratief
Ze schildert met acryl. Het liefst werkt ze figuratief. Soms werkt ze in de stijl van een oude meester en maakt ze een portret of stilleven. Dan weer schildert ze op basis van een (zelfgemaakte) foto en combineert ze diverse stijlen en technieken.

In 2018 heeft ze een eigen versie van “Het meisje met de parel” mogen exposeren in het Vermeer Centrum in Delft tijdens de expositie “Het meisje inspireert”.

David Bowie
Een ander werkstuk “David Bowie” op groot formaat doek dat ze samen maakte met een medecursiste van haar schilderclub was te zien in Veghel tijdens de Nacht van de Noordkade in januari 2017.

De tentoonstelling van Jeanne is van 12 januari tot 21 februari 2020.