Patrick van Asseldonk erelid van VOW in Zijtaart

ZIJTAART – Na de traditionele jaarlijkse nieuwjaarsbrunch bij voetbalvereniging VOW in Zijtaart is Patrick van Asseldonk benoemd tot Erelid. Voorzitter Marcel Zoete speldde zondagmiddag de versierselen bij hem op. “Een zeldzame gebeurtenis; een erelidmaatschap bij VOW komt minder vaak voor dan dat de burgemeester lintjes uitdeelt”, aldus Zoete.

Van voetballer tot bestuurslid
Van Asseldonk doorliep eerst alle voetbalteams van VOW en werd al snel een actieve vrijwilliger voor de vereniging. Van elftalleider, technisch coördinator, keeperstrainer, taken in het jeugdbestuur tot diverse bestuursfuncties werden door hem uitgevoerd. Ook was hij de rots in de branding tijdens de jeugdkampen E en F waar hij jaren bij betrokken was. Volgens de voorzitter van VOW heeft de inzet en toewijding van Patrick als voorzitter van het jeugdbestuur er zeker toe geleid dat de vereniging naar een hoger platform is getild.

Niet verloren
Het aanvaarden van een nieuwe functie op zijn werk noodzaakte Van Asseldonk om het vrijwilligerswerk op een lager pitje te zetten. “Maar ik ben niet verloren voor de vereniging, ik blijf op de achtergrond zeker nog actief”, aldus een breed glimlachende Van Asseldonk, nadat de voorzitter het speldje had uitgereikt.