Enthousiast deelnemersveld bij Krollenloop 2023

VEGHEL – Deelnemers en toeschouwers aan de 9e editie van de Krollenloop lieten zich zondagmiddag door de vele regenbuien niet uit het veld slaan. Niet alleen bij de start van de diverse runs maar ook onderweg stond veel publiek langs het parcours om de lopers aan te moedigen.

Dat vertelde onder andere de 65-jarige Karin uit Eindhoven, die bij de dames als eerste over de finish kwam bij de Ten Miles. Voor de eerder gefinishte Rik kwam op deze afstand nog eens een persoonlijk record bij, waarvoor hij aan de eindstreep de bel mocht luiden. Dit jaar viel het ook op dat veel jongeren aan de Krollenloop meeliepen. Een enkeling zelfs twee keer. Zoals Julian die zowel aan de 2,5 als aan de 1 km-loop meedeed.

Jongerengroep M25
Voor iedereen lag aan de eindstreep, naast een medaille, een Veghelse krol klaar. Bakker Van Leur bakte ze bruin. De 1600 lekkernijen werden zondagmorgen in alle vroegte al gesmeerd en van speculaas voorzien door leden van M25. Een jongerengroep die maandelijks bij elkaar komt om voor anderen iets te betekenen.

Een bijzondere editie in 2024
Terwijl de lopers nog moesten binnenkomen liet de organisatie al weten voor 2024 iets bijzonders in petto te hebben wanneer het peloton voor de 10e keer vanaf de Markt via het Julianapark door Veghel raast. “Tijdens de 5e Krollenloop hebben we een urban nightrun georganiseerd en dat was bij iedereen goed bevallen. Ook voor voor de volgende editie proberen we weer iets moois te verzinnen”, aldus Philip van den Brand.

Bruggenbouwers
Voor de medewerkers van Omroep Meierij had de Krollenloop nog een bijzonder tintje. Vanwege het 5-jarig bestaan van de lokale omroep liep Burgemeester Kees van Rooij mee tijdens de opbouw van de radioset van OSR920, waarmee de omroep samenwerkt. De burgemeester had hiervoor een eigen camerateam van de gemeente bij zich. Het item ‘Bruggenbouwers’ dat hij maakte is te zien via de facebookpagina van de gemeente Meierijstad.