Wooncentrum de Watersteeg in Veghel houdt open huis

zondag 03 maart 2019 12:49
VEGHEL - Woonzorgcentrum De Watersteeg in Veghel houdt op 12 maart open huis. Het Woonzorgcentrum is vorig jaar verbouwd en gemoderniseerd en heeft twee nieuwe etages met nieuwe woon- en verblijfsvormen.
Vorig jaar werd uit gesprekken met bewoners en medewerkers duidelijk dat er behoefte was aan appartementen voor tijdelijk verblijf én dat ouderen met een indicatie voor verpleeghuiszorg vaak behoefte hebben aan appartementen waar ze zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Het centrum heeft twee nieuwe etages ingericht én één etage vernieuwd.

Zelfstandige woonomgeving
De begane grond – Houtwal 12 - is een woonomgeving geworden voor mensen die verpleeghuiszorg nodig hebben, maar die deze ondersteuning en zorg graag ontvangen in een zo zelfstandig mogelijke woonomgeving. Voor hen zijn er twaalf appartementen van ongeveer 40m2. De appartementen bestaan uit een woonkamer met keukenblok, slaapkamer en een badkamer. Bewoners bepalen zelf hoe die appartementen worden ingericht.

Op de eerste etage, Boomgaard 12, zijn 16 appartementen gekomen voor cliënten met lichamelijke klachten die een tijdelijke zorgvraag hebben, bijvoorbeeld omdat ze nog niet naar huis kunnen na een ziekenhuisopname of even niet meer thuis kunnen wonen omdat hun mantelzorger is uitgevallen of dreigt uit te vallen. Diana Zijlmans, regiomanager van De Watersteeg: “Op deze etage Boomgaard 12 kunnen mensen maximaal 30 dagen verblijven. Meteen vanaf de opname, werken we samen met de cliënt en de mensen uit zijn netwerk, toe naar een terugkeer naar huis”.

Mensen met dementie
De tweede etage is een woonomgeving geworden voor mensen met dementie die moeten revalideren of tijdelijk ondersteuning nodig hebben. Zijlmans: “Wij zijn blij dat we aan deze bijzondere cliëntengroep de juiste ondersteuning en zorg kunnen bieden. Want mensen met dementie hebben weer andere behoeftes als ze revalideren dan mensen met somatische klachten”. Op de tweede etage is ook Hospice De Goudsbloem vernieuwd; hier zijn zeven appartementen voor mensen die palliatieve zorg nodig hebben in hun laatste levensfase.

Mensen die deze vernieuwingen willen komen bekijken, zijn van harte welkom tijdens het open huis dat op 12 maart in de week van Zorg en Welzijn wordt gehouden van 14.00 – 15.00 en van 18.30 – 19.30 uur.