Wie is nieuwsgierig genoeg om voor Omroep Meierij de lokale politiek te volgen?

maandag 01 april 2019 14:48
MEIERIJSTAD – Eén van de belangrijkste bestaansredenen van een publieke lokale omroep is het volgen van de plaatselijke politieke- en bestuurlijke ontwikkelingen. Omroep Meierij is op zoek naar iemand die daar bij wil helpen. We zoeken vooral iemand die als vrijwilliger online artikelen wil schrijven.
Met Frans Hulzink hebben wij iemand in huis die TV-items maakt over politiek en bestuur. Bovendien maakt hij het politiek-maatschappelijke programma Wie Wat Waar. Margriet Bräuner volgde de gemeenteraad, maar deze oud-wethouder van Veghel werd gekozen in Provinciale Staten en dat is niet te verenigen met haar werk voor Omroep Meierij.

Wij zoeken iemand die het naadje van de kous wil weten van de Meierijstadse politiek en die het leuk vindt zich daarin te verdiepen en daarover te schrijven voor een breed publiek. Dat betekent dat behalve  interesse in de lokale politiek een vlotte schrijfstijl vereist is. En onze nieuwe collega moet niet lijden aan autoriteitenvrees.

Objectiviteit bestaat niet, maar we zoeken wel iemand die met een grote mate van objectiviteit naar het politieke bedrijf kan kijken. Omdat we bij Omroep Meierij ook graag mensen aan het denken willen zetten kan onze nieuwe collega ook analyses en commentaren gaan schrijven.

We verwachten dat onze nieuwe collega relevante gemeentelijke stukken en persberichten leest en daar zo nodig goed leesbare stukken over schrijft. Het volgen van de commissie- en raadsvergaderingen hoort ook tot het takenpakket. Ook het meewerken aan het TV-programma Wie Wat Waar kan op termijn deel van de werkzaamheden worden.

Wie interesse heeft om deze taak op te pakken kan een mail sturen naar info@omroepmeierij.nl