Welkomstbord Meierijstad roept Schijndelse sentimenten op

dinsdag 26 maart 2019 15:06
MEIERIJSTAD – De plaatsing van een bord met de tekst “Welkom in Meierijstad” is niet bij iedereen goed gevallen. Het bord heeft vooral in Schijndel sentimenten opgeroepen. Op de Facebookpagina van de gemeente staan onder de foto van de onthulling vooral negatieve reacties. Ze komen bijna allemaal uit Schijndel, waar het bord geplaatst is.
Het bord werd maandag onthuld. Er komen er nog 19 op invalswegen. Te zien is de skyline van Meierijstad. De gemeente heeft er een bedoeling mee, die als volgt wordt verwoord: “Op deze skyline komen historie, kunst en cultuur, logistiek, bedrijvigheid, food en natuur samen in één afbeelding. De knoptoren in Sint-Oedenrode, de glazen boerderij in Schijndel, de containerterminal van de haven en de silo’s van de Noordkade in Veghel zijn unieke plekken die centraal staan voor deze veelzijdigheid in Meierijstad”.

Op de Facebookpagina van de gemeente staan opvallend veel negatieve reacties uit Schijndel. Behalve de mensen die sowieso alles geldverspilling vinden zijn er ook veel Schijndelse sentimenten. Jan Ruiter schrijft onomwonden dat het voor hem gewoon Schijndel blijft omdat hij niks met die andere dorpen heeft. Rene Pieterse vindt bijvoorbeeld dat beter de afvalstoffenheffing verlaagd had kunnen worden.

Addy Kluijtmans verwijst naar het aantal afbeeldingen: ” Toeval? 1x Sint Oedenrode, 1x Schijndel en 2x Veghel afgebeeld.... Zegt weer genoeg”.

Tonneke Verhoeven Manders reageert ook: “Geldverspilling. En zo nutteloos. Wij echte schijndelse zullen nooit meierijstad benoemen. Oude garde”.

Er zijn ook Schijndelnaren die het wel mooi of geweldig vinden maar die zijn in de minderheid.

Klik hier voor de Facebookpagina van de gemeente.