Viering vijftigste verjaardag van Woodstock op Noordkade

vrijdag 03 mei 2019 22:29
VEGHEL – Wie het legendarische Woodstock festival van 1969 nog een keer weer herbeleven moet op vrijdag 14 juni naar CHV Noordkade in Veghel gaan. Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het festival organiseert De Blauwe Kei in samenwerking met Cultuur Haven Veghel een uniek concert in de Koekbouw. De avond start om 20.00 uur. Eerder die week, op dinsdagavond 11 juni kan men bij Industry Bioscoop ook genieten van de originele en Oscar winnende film Woodstock. Voor beide evenementen zijn nu al kaartjes te koop.
Het Woodstock-jubileum is voor CHV Noordkade en theater De Blauwe Kei aanleiding om uit te pakken. Acteur Frank Lammers neemt de presentatie van de avond voor zijn rekening. Hij wordt bijgestaan door de all-star band Strange Brew en een aantal muzikale gasten, waaronder Rick Koole, Sandra van Nieuwland, Pablo van der Poel (DeWolff) en Anne Soldaat. Samen spelen ze muziek van Jimi Hendrix, Joe Cocker, The Who, Santana, Jefferson Airplane, Crosby, Stills & Nash en al die anderen. Het publiek wordt opgewarmd met een leuk voorprogramma en na afloop is er een afterparty met een verrassingsact die eveneens muziek speelt uit de tijd van Woodstock. Bezoekers worden uitgenodigd om in de sfeer van het festival gekleed te komen. Ook de aankleding van die avond is in geheel in de stijl van het hippiefestival.

Kaarten concert
Kaarten voor Woodstock kosten € 26,80 en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur. Meer informatie vindt u op www.blauwekei.nl.

Woodstock the Movie
Eerder die week kan men op dinsdag 11 juni om 20.00 uur genieten van een registratie van het originele concert uit 1969 bij ‘Woodstock the Movie’ in bioscoop Industry op CHV Noordkade. Deze documentaire-film met bijzondere beelden, muziek en interviews werd bekroond met een Academy Award voor Beste Documentaire. De film geldt als hét tijdsdocument van de hippiecultuur op haar hoogtepunt. Kaartjes kosten slechts € 6,00 euro. Reserveren via www.bioscoopindustry.nl