Valentijnsdag, extra aandacht voor de liefde?

maandag 11 februari 2019 19:08
MEIERIJSTAD/SCHIJNDEL - Valentijnsdag is de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Het wordt gevierd op 14 februari.
Oorspronkelijk was Valentijnsdag de dag waarop je een anoniem kaartje aan iemand stuurde op wie je heimelijk verliefd was. De laatste jaren is mede uit commercieel oogpunt de nadruk verlegd van anonieme liefde naar liefde. Valentijnsdag is over gewaaid uit de Verenigde Staten. Volgens de bloemist en wenskaartenverkoopster op de weekmarkt in Schijndel is Valentijnsdag de afgelopen jaren in populariteit afgenomen. Omroep Meierij ging op een koude zaterdag de Markt op en vroeg aan bezoekers hoe zij Valentijnsdag beleven.

Afnemende populariteit Valentijnsdag
Valentijnsdag is in België en Nederland in korte tijd, sinds midden jaren 90, een groot commercieel succes geworden: cadeauwinkels, boekwinkels, lingeriewinkels en bloemenwinkels profiteren hiervan. In 2007 deed 35 procent van de Nederlanders iets aan De populariteit van Valentijnsdag is wel dalende. In 2011 was dat gedaald tot 29 procent en in 2012 tot 24 procent. In 2015 daalde het verder naar 21 procent. (bron: Wikipedia).