Twee avonden Pauw en Jinek De Verkiezingen live vanuit Veghel

vrijdag 15 maart 2019 01:26

VEGHEL – Met een rechtstreekse uitzending van het programma ‘Pauw en Jinek De Verkiezingen’, was de Afzakkerij op de CHV Noordkade donderdagavond van 23.00 tot 24.00 uur het middelpunt van televisiekijkend Nederland. Het politieke praatprogramma dat zich dagelijks verzekerd weet van meer dan 800.000 kijkers. 250 Daarvan maakten donderdagavond live mee hoe het programma met tafelgasten tot een dynamisch geheel wordt gemaakt.
Die taak was weggelegd voor een enthousiast crewlid, die tijdens een opwarmronde van een half uur voor aanvang van de uitzending het publiek tot nog méér enthousiasme aanspoorde. Dat leidde ertoe dat het duo Pauw en Jinek onder groot applaus de opnameset binnen konden stappen. Samen stelden zij het publiek hun gasten voor die door hen en bijgestaan door politiek verslaggever Joost Vullings, over uiteenlopende onderwerpen aan de tand zouden worden gevoeld. Zoals minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus, politiechef Hanneke Ekelmans en de Bredase burgemeester Paul Depla over de toenemende drugscriminaliteit in Brabant. Hierbij werden ook een fruitteler en een boswachter betrokken. De teler vertelde hoe criminelen een loods van hem wilden huren terwijl boswachter Erik de Jonge zijn ongenoegen liet blijken omtrent het feit dat hij met zijn collega’s het in de bossen gedumpte drugsafval kan opruimen. Depla die bovendien ook nog zijn collega Femke Halsema openlijk zijn steun betuigde in haar strijd met de perikelen rondom de islamitische school het Cornelius Haga Lyceum.

Premier Mark Rutte
Tweede kamerlid Thierry Baudet verdedigde aan tafel zijn motivatie om de klimaatdebat in Den Haag te laten voor wat het was om een kwartiertje later dan gepland toch nog bij Pauw en Jinek aan te schuiven om over de klimaatperikelen te praten en Joost Vullings tegenover zich vond. Ook Lodewijk Asscher zou aanvankelijk naar Veghel komen maar was in tegenstelling tot Baudet toch maar in Den Haag gebleven. “Een politiek spelletje”, volgens Jeroen Pauw. De eindconclusie kwam van cabaretier Martijn Koning die het uurtje Pauw en Jinek De Verkiezingen op zijn eigen ludieke wijze mocht afsluiten. Vrijdagavond komt nog een tweede live-uitzending van Pauw en Jinek vanuit de Afzakkerij. Dan met tafelgast Minister-president premier Mark Rutte.