Tuinenfestival Veghels Buiten zoekt artiesten

donderdag 14 februari 2019 19:35
VEGHEL – Het eerste Tuinenfestival dat in 2017 in Veghels Buiten werd gehouden was een groot succes, met 18 tuinen, 26 artiesten en honderden bezoekers. Dit bijzondere culturele festival krijgt daarom op zondag 7 juli 2019 een vervolg. Voor dit evenement is de gemeente nog op zoek naar enthousiaste amateur artiesten uit Veghel en omgeving. Aanmelden kan via de website van Veghels Buiten.
Het Tuinenfestival is een kleinschalig cultureel festival in de openlucht. In verschillende tuinen en erven van bewoners van Veghels Buiten zijn gratis optredens van amateur artiesten uit Veghel en omgeving, zoals zangers en zangeressen, bandjes, koren, toneel, ballet, verteller e.d. De artiesten treden 2-3 keer op, telkens een half uur, volgens een bepaald programma. De bezoekers wandelen of fietsen langs de route naar de deelnemende tuinen en erven, en genieten in elke tuin/erf van een ander optreden. Ze mogen zelf eventueel stoelen meenemen en hapjes en drankjes. Ook in het kunstwerk De Groene Ontmoeting zullen artiesten optreden. Het festival wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd.

Artiesten gezocht
Het Tuinenfestival Veghels Buiten wil amateur artiesten uit Veghel en omgeving een podium bieden. Van smartlap tot klassiek en van kindertheater tot poëzie, alles kan en mag. Artiesten die het leuk vinden om op zondagmiddag 7 juli op te treden in een bijzondere omgeving, kunnen zich aanmelden via www.veghelsbuiten.nl/tuinenfestival. Ook bewoners van Veghels Buiten die hun tuin of erf ter beschikking willen stellen kunnen zich aanmelden via de website. Zij krijgen hierover ook een brief van de gemeente.