Timmeren, zagen en slapen tijdens Veghel in Hout

zaterdag 10 augustus 2019 19:12
VEGHEL – Veghel in Hout, ook wel Het Bouwdorp genoemd, is een kindervakantieweek in Veghel. In de laatste week van de grote vakantie kunnen de kinderen van 5 t/m 13 jaar een hele week genieten van heel leuke activiteiten.


De hoofdactiviteit is bouwen van een hut waarin ze in de nacht van donderdag op vrijdag mogen blijven slapen. Daarnaast zijn er tal van andere spelactiviteiten zoals levend tafelvoetbal, crazy air take out spinning, spider base (van een hoogte van 5 meter naar beneden springen), multifun Octopus (luchtkussen), dromenvangers maken, kookcafé, naamborden schilderen, tasjes maken, een techniekopdracht, poppenkast, bouwdorpkrant maken, actief zijn bij de reddingsbrigade, rusthoek, schminken, spiegels graveren, vogelhuisjes maken en in een zandbak schatten zoeken. Om dit allemaal te realiseren zijn heel veel vrijwilligers nodig. Volgens Ed van Uden heeft de organisatie hieraan dit jaar geen gebrek. “We prijzen ons gelukkig met de hulp van 180 vrijwilligers”, zegt de voorzitter van Veghel in Hout.
Dagkaarten en passe partouts
Het bouwdorp wordt van 12 tot en met 18 augustus gehouden in het Julianapark in Veghel. 800 Kinderen hebben zich al ingeschreven. Vanaf dinsdag zijn er nog dagkaarten te koop waarmee men alsnog aan alle activiteiten kan deelnemen. Kinderen tot en met 4 jaar kunnen een passe partout kopen voor dinsdag,woensdag en donderdag. Ze mogen dan mee lunchen en uiteraard ook meedoen aan alle activiteiten.